Zlatna bajka Zrinjskog: Plemići donose kući 660.000 eura

Kako donosi bljesak.info , prolaskom trećeg pretkola Zrinjski bi osigurao plasman u doigravanje Europske lige, odnosno grupnu fazu Konferencijske lige. Usput bi zaradio i dodatnih 480.000 eura.

Dudelange 2005. godine, Slovan 2009., Maribor 2014., Legia 2016., Maribor 2017., Spartak 2018. i Šerif 2022. Sve odreda momčadi koje Zrinjski nije uspio izbaciti u Ligi prvaka. Neke su bile bolje, neke strpljivije, sretnije, no svaki od tih sedam rivala na koncu se radovao protiv Zrinjskog. To je definitivno jedna mrlja u CV-u osmerostrukog prvaka BiH, nešto što rukovodstvo jako želi izbrisati, promijeniti. I uspjeli su. Tek u osmom pokušaju Zrinjski je prošao drugo pretkolo Lige prvaka. Očekivalo se da će nakon pobjede u Erevanu (1-0) prvak Bosne i Hercegovine na svom terenu obraniti prednost iz prvog susreta i ostvariti plasman u naredni krug. Međutim, sraz s armenskim Urarteom pretvorio se u nesvakidašnju dramu. Gosti su u sudačkoj nadoknadi okrenuli domaće vodstvo, a nakon 120 minuta opet stekli prednost 3-2. Pobjednika su, naposljetku, odlučivali jednanaesterci. Zrinjski je u raspucavanju bio uspješniji (4-3).

Zrinjski će u drugom pretkolu Lige prvaka igrati protiv boljeg iz ogleda Slovana Bratislave i Hesperangea. Prva utakmica ove dvije momčadi završila je 1:1.

Samim sudjelovanjem u Ligi prvaka klub je zaradio 280 tisuća eura. Zahvaljujući prolasku u treće pretkolo, Plemići će dobiti još 380 tisuća eura, što znači da su ove sezone u Europi zaradili 660 tisuća eura. U trećem pretkolu čeka boljeg iz duela Slovana i luksemburškog Hesperangea. Prolaskom bi imao garantiranu barem skupinu Konferencijske lige, a taj uspjeh donio bi mu još 480 tisuća eura. Eventualnim ispadanjem u toj drugoj rundi, Plemići bi svoj europski put nastavili u 3. kolu Europske lige, gdje bi igrali za play off… a ako ne bi uspjeli, još jednu šansu za skupine dobili bi u tada zagarantiranom play offu Konferencijske lige.

https://bljesak.info/sport/nogomet/mostar-u-teskim-vremenskim-uvjetima-igraci-su-dali-sve-od-sebe/426727