ZLATKO DALIĆ: Preuzimam odgovornost za sve, situacija je teška!

‘Imamo problem prema naprijed’

Izbornik hrvatske nogometne reprezentacije Zlatko Dalić nije skrivao razočaranje nakon drugog uzastopnog poraza u kvalifikacijama za Europsko prvenstvo. Nakon Turske, Hrvatska je poražena i od Walesa.

– Zaslužen poraz. Protivnik je bio bolji, agresivniji od nas, više želje. Nismo imali energije. Imamo problem prema naprijed. Ovo je zaista loše. Doveli smo se u tešku situaciju, ovisimo o drugima. Preuzimam odgovornost za ovo sve, mogao sam kvalitetnije sve pripremiti – rekao je Dalić, a potom dodao:

– Nismo imali agresiju i energiju. Htio sam da nam Vida to donese. Mislim da je on to donio. Moramo se zabrinuti za ovo što je bilo. Kada nemaš energije, ne stvoriš šansu, onda je to problem. Prema naprijed nismo imali ideju ni kreaciju. Svi skupa moramo dići glavu, ispričati se. Neće nam biti lako. Ne ovisimo samo o sebi. Nadam se da ćemo se uspjeti oporaviti, da ćemo biti bolji i pobijediti u preostale dvije utakmice.

Što ste namjeravali s promjenama na poluvremenu?

– Htjeli smo okrenuti situaciju, postaviti se drugačije. Odmah smo pogriješili, primili gol. Očito ništa ne možemo napraviti glatko i mirno. Moramo gledati kako se dignuti. Čeka nas Latvija u gostima, o tome moramo razmišljati. Nakon toga Armenija kući. To je za nas biti ili ne biti.