ZLATKO DALIĆ: Drugi gol je bio ključ svega, a imali smo lijepe šanse

Šok na prepunom Poljudu

Foto: Sportske novosti

Hrvatski izbornik Zlatko Dalić nakon remija protiv Walesa (1:1) je rekao:

  • Šokantan kraj utakmice. U zadnjoj minuti smo primili gol. To je tako u životu. Imali smo situacije da zabijemo drugi gol i to je trebalo riješiti tijekom 90 minuta. Pripremili smo se za prekide, ali nismo uspjeli to obraniti. Ništa, izgubili smo dva boda. Aut im je bio opasniji od kornera i to smo znali. Taj gol je bio šok za sve. Prvo poluvrijeme jako dobro, a drugo smo pali 15 minuta, iako smo dobro krenuli šansom Kovačića. Čestitam Walesu na osvojenom bodu. Bili su agresivni i borili se svih 90 minuta, znali smo da su opasni iz prekida. Hvala publici, žao mi je zbog njih što nismo pobijedili.

Potom je dodao:

  • Taj drugi gol je bio ključ svega, imali smo lijepe šanse. Imali smo u svojim nogama kontrolu i posjed, nekako uvijek startamo u kvalifikacije s malo lošijim rezultatom.

Prokomentirao je i ozljedu Marka Livaje. Držao se za kuk, izašao je iz igre…

  • U prvom poluvremenu je pao gadno na leđa. Osjetio je veliku bol, sad je s njim problem. Vidjet ćemo kakva će biti situacija nakon tretmana liječnika. Moramo tražiti napadača. Musa? Prva utakmica za reprezentaciju. To nije nimalo lako za njega. Od njega puno očekujemo.

Što se dogodilo početkom drugog poluvremena?

  • Gubili smo previše lopti, a oko 70. minute smo se opet složili, došli u normalu.

Kako komentirate Kramarićevu sebičnost krajem prvog dijela?

  • Nekad igrači ne reagiraju kako treba. Moramo ispoštovati jedni druge. Nismo to odigrali i to te kazni. Moraš poštovati suigrače. Ivan je mogao sam ići prema vratima.

Zašto je Modrić izašao u 93. minuti?

  • Da dobije nagradu publike i da sačuvamo minute. Nije to bio oproštaj.

Hoće li biti promjena za Tursku?

  • Moramo se pripremiti, bit će promjena, ali ovisno o tome kako se dečki osjećaju. Nemamo puno vremena, u dva dana moramo napraviti sastanak i analizu. Izgubili smo dva boda, ali idemo dalje. Znamo koliko nam treba bodova. Jako lijepo je na početku stvoriti zalihu, ali znamo što nam je činiti. Moramo na kraju biti prvi ili drugi i to je to.

dalmatinski portal