(VIDEO) U Ilidži djeca skandirala “UBIJ SRBINA”, da bi uslijedio napad noževima

Jedan čitatelj Kurira poslao je redakciji šokantnu snimku za koji tvrdi da je nastala jutros u Sarajevu tijekom međunarodnog nogometnog turnira za dječake “Šampion junior kup”, a na kom se vidi kako skupina dječaka skandira “Ubij Srbina”, a uslijedio je niz incidenata usmjerenih protiv srpske djece, kao i odraslih koji su bili u njihovoj pratnji.

Kako se može vidjeti na snimci, ovaj sramni trenutak se dogodio tijekom utakmice. Dječaci u tamnim dresovima, pretpostavlja se nekog kluba iz BiH, zagrlili su se dok su stajali pored terena i počeli su da skaču i skandiraju “Ubij Srbina”.

video zagrljena djeca skaču i viču ” ubij Srbina “

Utakmica, barem dok traje snimka, nije prekidana, a u jednom trenutku se čuje kako muški glas dobacuje “Ej, ‘ko ti je to rekao da pjevaš?”. Nije poznato tko je muškarac koji je reagirao, ali se očigledno šokirao kada je čuo da tako mala djeca pjevaju tako užasnu stvar.

Čitatelj dodaje da je nakon toga tijekom dana nastavljena tortura dječaka iz Srbije i da je u hotel u kojem su bili smješteni u Sarajevu upala skupina muškaraca maskiranih fantomkama koji su bacili suzavac, a navodno su tijekom bijega nasrnuli na roditelje i izboli mlađeg muškarca iz Beograda, sa Zvezdare.

“Došla je i policija, tamo je opći kaos sada. Dio dječaka i odraslih koji su s njima tamo otišli, u hotelu su praktično blokirani i ne mogu izaći jer se plaše huligana i novog incidenta, a htjeli su da krenuti natrag za Srbiju”, kaže čitatelj Kurira.

Iz MUP-a KS je potvrđeno incidentno događanje te najavljeno procesuiranje vinovnika. Privedene su tri osobe.

Reagiralo je i Ministarstvo vanjskih poslova Srbije prosvjednom notom.

Najveće zlo u čitavoj priči je da se radi o djeci pred školskog i početnog školskog uzrasta.