(VIDEO) RAK izrekao ogromnu kaznu FACE TV, zbog navodnog poziva na ubojstvo Milorada Dodika!

RAK je ustanovio da je riječ o teškom prekršaju. Agencija za forenziku radila analizu sporne snimke, ali se nije moglo točno utvrditi što je Hadžifejzović rekao. Ipak, RAK je odlučio i zbog prijašnjih sličnih incidenata kazniti Face TV.

Smatra se da je bilo propusta u čak tri emisije Centralnog Dnevnika, između ostalog i zbog navodnog “poziva na ubojstvo Milorada Dodika”,  pa je izrečena drakonska kazna od 15.000 KM.

S Face TV su rekli da Senad Hadžifejzović nije rekao “ubiti”, nego “smijeniti”, “smiriti”, “umiriti”, op. a. Također, dodaju da je sporni snimak “analizirala Agencija za forenziku i bez obzira što nije mogla precizno ustanoviti što je Hadžifejzović zbilja rekao, RAK je bez čvrstih dokaza izrekao drastičnu kaznu koju TV FACE mora platiti – bez obzira hoće li se ili neće žaliti. Da je direktor RAK-a, Draško Milinović, sklon izricanju neprincipijelnih kazni, potvrđuje i primjer s kaznom koju je istog dana izrekao i još dvjema televizijama koje su emitirale snimak likvidacije mladića ne benzinskoj pumpi u Banja Luci 2. prosinca protekle godine. Identičan snimak brutalne likvidacije emitirala je BN TV, ali i Javni servis RS. BN televiziji je RAK izrekao novčanu kaznu u iznosu od pet hiljada KM, dok je za isti prekršaj Milinović svojoj bivšoj kući – RTRS – izrekao opomenu”, ističu s FaceTV.

Ovdje možete poslušati snimku sporne izjave koju je Hadžifejzović izrekao u Centralnom dnevniku, a koja se nalazi na youtube: