VESELO POD BIJELIM BRIJEGOM: Zrinjski kroz kvalifikacije zaradio sedam milijuna KM

Prvak Bosne i Hercegovine značajno je napunio klupsku blagajnu. Zrinjski je do sada zaradio 3.651.000 eura, odnosno oko sedam milijuna KM.

Nogometaši mostarskog Zrinjskog ove će jeseni igrati u grupnoj fazi Lige konferencija.

Mostarci su prvi klub iz Bosne i Hercegovine koji se plasirao u grupnu fazu nekog UEFA natjecanja.

Zrinjski je kao prvak Bosne i Hercegovine svoj europski pohod započeo u prvom kolu kvalifikacija za Ligu prvaka, a u dva susreta bio je bolji od armenskog prvaka Urartura. Krunoslav Rendulić je u drugom kolu kvalifikacija za LP zaustavljen od Slovana iz Bratislave, pa se Zrinjski plasirao u treće kolo kvalifikacija za Europsku ligu. Na toj stepenici Mostarci su eliminirali islandski Breidablik, a u play-offu Europske lige bolji od Plemića bio je austrijski LASK. Igranje u play-offu Europske lige Zrinjskom jamči skupinu Konferencijske lige, odnosno europsku jesen i još minimalno šest utakmica u Europi.

Prvak Bosne i Hercegovine značajno je napunio klupsku blagajnu. Zrinjski je do sada zaradio 3.651.000 eura, odnosno oko sedam milijuna KM.

Mostarci su za četiri utakmice u kvalifikacijama za Ligu prvaka i Europsku ligu dobili 400.000 eura. Plasman u grupnu fazu Lige konferencija donio je Zrinjskom 2.940.000 eura. Prema desetogodišnjem koeficijentu Zrinjski je 26. momčad Lige konferencija i to će mu donijeti dodatnih 311.500 eura.

Pobjeda u grupnoj fazi Lige konferencija donosi 500.000 eura, a remi 166.000 eura, donosi SLOBODNA BOSNA.