U Mostaru izgorio automobil liječnika optuženog za smrt 18-godišnje djevojke

banjaluka.net

U Mostaru je izgorio skupocjeni automobil liječnika dr. Ibre Obradovića, šefa Internog odjela Županijske bolnice “Dr. Safet Mujić”, koji je optužen za smrt 18-godišnje djevojke, potvrđeno je za Klix.ba.

Kako su kazali za Klix.ba iz Profesionalne vatrogasne jedinice Mostara požar u naselju Šehovina je prijavljen noćas u 2:33 sata.

“Odmah je na intervenciju izašlo šest vatrogasaca s dva vozila i požar su ugasili nakon sat vremena”, kazali su iz PVJ Mostar.

facebook

Luksuzni automobil marke “Mercedes” izgorio je u potpunosti.

Policijski službenici su uradili očevid, a više detalja biće poznato nakon što se završe sve zakonom predviđene istražne radnje.

Vlasnik automobila, Ibro Obradović je šef interne službe u Županijskoj bolnici “Dr. Safet Mujić” koji je pažnju javnosti privukao nakon tragičnog slučaja kad je proglašen krivim zbog nesavjesnog liječenja koje je dovelo do smrti osamnaestogodišnje Anide Torlo.

Međutim, nagodbom koju je postigao njegov advokat Josip Muselimović s tužiteljem Spomenkom Jukićem dodijeljena mu je kazna zatvora od godinu dana koju je po važećim zakonima mogao platiti u iznosu od 36 hiljada KM.