TRAGEDIJA NA A1 Vozač autobusa prepunog nogometaša preminuo od srčanog udara?

‘Nazvali su mene iz tog autobusa nešto iza podneva i rekli što se dogodilo. Svojim igračima sam rekao da idem na odmorište Pristeg, a oni su mislili da je ovo neka šala. Bio je krasan dan, ali odmah sam sjeo u automobil jer su igrači čekali mrtvozornika. Nisu se smjeli pomaknuti. Odmah sam odnio voće i vodu, jer nije to daleko od Biograda, a tamo kad sam došao imao sam vidjeti’, kazao je Darko Banić, predsjednik HNK Primorac koji igra u trećoj županijskog ligi za dalmatinski portal

‘Po njihovoj priči vozaču je pozlilo. Iza njega je sjedio trener ekipe Ivica Žuljević je vidio da je vozaču koji je 1971. godište klonula glava i on ga je odmah izvukao s mjesta vozača i čak uspio zaustaviti autobus koji je usput udario u rubnik. Odmah su ga polegli i počeli mu pružati pomoć. Priskočio je i fizioterapeut HNK Sloge, došla je i Hitna pomoć jako brzo, ali vozač je unatoč svim naporima, umro’, prepričao je Banić.

‘Vozač je očito bio omiljen jer su svi ga znali po imenu i ti momci su bili jako snuždeni jer se nitko ovom nije nadao. Pa išli su na utakmicu koja se nije održala, i to doista zbog tragedije’, kazuje Banić.

Iza autobusa je vozio dr. Zdravko Perko, predsjednik NK Sloga, no ujedno je i predstojnik Klinike za kirurgiju splitskog KBC-a.