Torcida se vraća na utakmice reprezentacije (Video)

Kako Dnevnik Nove TV doznaje, Torcida se vraća na utakmice reprezentacije. Godinama se Torcidu nije moglo ni čuti ni vidjeti na tribinama dok je igrala reprezentacija Hrvatske. Dok službene potvrde nema, Dnevnik Nove TV doznaje kako Torcida ozbiljno razmišlja o tome i kako su već odradili niz sastanaka na tu temu. Prvi navijački test trebao bi biti već iduće subote na Poljudu, gdje Hrvatska dočekuje Wales.

Sjedište Torcide na Starom placu

Torcida godinama organizirano nije trošila glasnice na Vatrene. Protiv Hrvatskog nogometnog saveza često su dizali glas, upozoravajući na anomalije u hrvatskom nogometu i upirući prstom u loš tretman prema Hajduku od strane HNS-a.

Gotovo desetljeće poslije, dolaskom nekih novih ljudi na čelo navijačke skupine, zapuhali su, čini se, novi vjetrovi. Iako službene potvrde iz Torcide nema, navijači s kojima smo razgovarali kažu: gdje ima dima, ima i vatre. Drugim riječima, tvrde nam: Torcida se vraća na tribine bodriti Vatrene.

Torcida pjeva Marjane, Marjane na jučerašnjoj utakmici s Belupom

“Bilo je i vrime, bilo je i vrime, inače Torcida je glavna što se tiče navijača u Hrvatskoj i neka se zaboravi šta je bilo i neka idu naprid”, rekao je Splićanin Igor.

Njegov sugrađanin Luka kaže:

“Dok u Savezu još ima hobotnica i krakova koji su pušteni duboko u korijenje, ja mislim da se ne bi tribali vraćati. A sad, vidit ćemo, ako je to pomak na bolje, onda svaka čast.”

Vrlo mali broj je neprodanih ulaznica. Dok su u HNS-u bili u dobrim odnosima sa svim navijačkim skupinama njima su bile unaprijed podjeljene i oni su ih dijelili među svojim članovima. Danas, ulaznice se kupuju online i glase na ime pojedinog navijača”, rekao je Kaštelan i zaključio:

“U prepisci Torcide do koje smo došli poručuju da im je dosta kazališne atmosfere i kako žele da se ponovno sa stadiona diljem svijeta čuje zajednička pjesma svih navijača, bez provokacija. E sad kako će to izgledati, i na koji način će Torcida dati podršku Vatrenima vidjet ćemo i čuti već za tjedan dana tu na Poljudu, ali i na malim ekranima uz prijenos na Novoj TV.”