Studenti državnih fakulteta na prijemu kod gradonačelnika Trebinja

Povodom Međunarodnog dana studenata, gradonačelnik Trebinja Mirko Ćurić danas je organizirao prijem za studente javnih fakulteta sa sjedištem u Trebinju.

Gradonačelnik je čestitajući Međunarodni dan svim studentima istakao da je cilj sastanka poboljšanje uvjeta za sve studente u Trebinju.

„U toku je realizacija uvođenja stipendija svim studentima koji se odluče da upišu fakultet u Trebinju u iznosu od 150 maraka mjesečno. Također, nastavit ćemo provođenje svih projekata i programa koji su bili i ranije, kao što su stipendije za studente s prebivalištem u Trebinju, ekskurzija za uspješne studente s prosjekom preko devet, a od naredne godine će svi uspješni studenti koji studiraju u našem gradu, bez obzira odakle dolaze moći se prijaviti na ovaj javni poziv. Neke od pogodnosti koje imaju studenti za sada su besplatno korištenje zatvorenog bazena, prostora od javnog interesa, a oni su predložili i da se nađe neki kutak za druženje i radit ćemo na tome. Svi zajedno bi trebali doprinjeti tome kako bi što veći broj studenata u narednom periodu odlučio studirati baš u našem gradu“, rekao je Ćurić.

Boško Radović, student na Poljoprivrednom fakultetu u Trebinju kazao je da je sretan i zadovoljan što je upisao ono što je želio u svom gradu.

„S obzirom na to da Poljoprivredni fakultet postoji od ove godine, jako sam zadovoljan uvjetima, a vidjet ćemo kako će stvari teći u narednom razdoblju“, dodao je Radović.

Student četvrte godine Industrijskog inženjerstva za energetiku Maja Marković kaže da je kroz sve godine studiranja zadovoljna uvjetima na fakultetu i za svoj fakultet ima samo riječi hvale.

Tijana Joksimović, student master studija na Akademiji likovnih umjetnosti nada se da će i ove studije proteći uspješno kao i osnovne.

„Dolazim iz Višegrada i protekle četiri godine sam provela u studentskom domu, zadovoljna sam smještajem i uvijek su nam izlazili u susret i oko odlaganja slika i pribora koji koristimo. Zadovoljna sam i gradom, zato sam ovdje upisala master studije. Malo je stvari koje bi trebalo popraviti, to su neke finese“, dodala je Joksimović.