Što ako pogriješite s odabirom studija? ‘Nema ništa loše u prebacivanju na drugi fakultet’

Dejan Gluvačević, pročelnik Odjela za komunikacije s Bernaysa | Foto: srednja.hr

Roko Uvodić

Jedan od partnera ovogodišnje konferencije Brucoš 101, portala srednja.hr bilo je i Veleučilište Edward Bernays. Portal srednja.hr ih je posjetio kako bi razgovarali s Dejanom Gluvačevićem, pročelnikom Odjela za komunikacije i Dinom Tomšić, pročelnicom Odjela za poslovnu ekonomiju. Pročelnik Gluvačević tako je i savjetovao one maturante koji ne znaju koji će faks upisati.

Uskoro bi trebali upisati faks, a još niste sigurni u svoju odluku? Preporučamo vam da prvo pogledate konferenciju Brucoš 101, na kojoj ćete možda dobiti odgovore na svoja pitanja. Na središnjem dijelu konferencije možete pogledati i gostovanje pročelnika Odjela za komunikacije Veleučilišta Edward BernaysDejana Gluvačevića, koji je pokušao savjetovati maturante koji još uvijek ne znaju koji studij upisati.

– Oni će pronaći svoj interes kasnije. Upisati fakultet s 18 ili 19 godina je izrazito velik izazov i pitanje je koliko smo svi mi bili zreli u tim godinama za donijeti odluku što raditi ili studirati, rekao je Gluvačević.

Pročelnik je ranije naglasio i da je interdisciplinarnost sve traženija u samoj praksi.

– Uvijek vi možete kasnije nešto promijeniti ili naći nekakav zaokret. Na kraju krajeva, u međuvremenu ćete možda upisati i drugi fakultet. Nema ništa loše u tome da se prebacite na drugi fakultet ako vidite da vam na ovom ne ide, objasnio je.

Gluvačević je dodao i kako su ovo ključne godine za formiranje ostatka života. Zato ih ne trebate smatrati izgubljenima ako pogriješite, već kao traženje nekog svog puta u onom čemu se želite baviti.

@srednja_hr

Što ako ne znaš što studirati? Pročelnik sa @bernays_uas ima nekoliko korisnih savjeta! #srednjahr #Bernays #brucos101 #student [PROMO]

♬ original sound – srednja_hr – srednja_hr

Cijeli razgovor s pročelnikom Gluvačevićem pogledajte YouTube kanalu srednja.hr

srednja.hr

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*