“Samo u BiH”: Rekao policajcima “Dobra večer, čobani” i dobio prekršajni nalog od 200 KM

Nesvakidašnja situacija dogodila se u Zenici, kada je Zeničanin dobio prekšajni nalog, nakon što je policiji rekao “dobra večer, čobani”.

Zeničanin D. S. je boravio u zatvoru od 23 do šest sati ujutru, te je dobio i prekršajni nalog od 200 KM zbog kršenja javnog reda i mira.

On je za 072 portal rekao kako su policajci prolazili pored njega, kada im je rekao “dobra večer, čobani”, te su oni počeli da ga vrijeđaju i psuju, te su pozvali i patrolu za privođenje.

– Mimoilazili smo se kod prodavnica. Ja sam im rekao ‘dobro veče, čobani’, a oni su odmah skočili na mene, prislonili me uz zid i svezali. Počeli su da vrijeđaju i psuju, pozvali su patrolu za privođenje. Kada sam došao dolje, pregledali su me i napisali zapisnik, davali su mi da potpišem papir o lišenju slobode.

Kad sam uzeo da čitam, jedan od policajca je počeo da baca papire po sobi i rekao je kao – šta ti tu imaš da čitaš, samo potpiši.

Ja sam se počeo smijati i rekao da neću da potpišem iz razloga što piše da sam bez vidnih povreda, a prijeti mi se i dalje da će da me prebiju. Kad su me puštali, opet sam uzeo da čitam šta potpisujem, policajac mi je rekao ‘al’ ti meni vadiš živce sa tim što hoćeš da čitaš, nema se tu što čitati’.

– Zar je moguće da sam bio u pritvoru zbog toga što sam rekao – ispričao je D.S.