Samir Žuža, lider europskog Brotnja, igrač i trener, preminuo je u 59. godini života

Samir Žuža, (21.07.1966 – 07.07.2024.), svojedobno igrač čitlučkog Brotnja, kapetan i trener s Brotnjom je žario i palio europskom košarkom.

Čitlučani predvođeni Žužom koji je ubacio 22 poena su izborili plasman u osminu finala Kupa Koraća, eliminacijom njemačkog Bamberga u sezoni 1998/99.

U prvom susretu u gostima Brotnjo poražen od 54:79. Međutim Brotnjo je u prepunoj dvorani u Čitluku uspio nadoknaditi zaostatak od -25 poena, te trijumfirati rezultatom 83:57 i izboriti plasman u osminu finala KRK, gdje je zaustavljen od Bešiktaša. To je bio show “fantazista” kakav je bio Žuža. Brotnjaci to neće zaboraviti.

Photo:Brotnjo-sport.info

Bio je trener Brotnja i trener mlađih uzrasta Zadra, kao i pomoćni trener seniorske momčadi u KK Zadar, koji je u karijeri igrao još igrao i za Borik Puntamiku. Preminuo je u 59. godini života! Svoj trag ostavio je i u ženskoj košarci u Zadru. Tužnu vijest s nevjericom je primala napose košarkaška javnost, posebice stoga jer se Samir svojim pristupom sportu, odnosno košarci, davao u cijelosti. Osobito dirljivo od Žuže se na društvenim mrežama oprostio Krešimir Butić, zagovaratelj „ Muzeja zadarske košarke”, pa ju prenosimo u cijelosti:

„Suza na suzu ide, duša jeca, srce se steglo..

Tišina.. Nevjerica..

Bol..

Otišla je, napustila nas je jedna dobrota velika. Dobrota raritetna. Poštenje za primjer.

Dobri naš Žule.

Poznavao sam ga kao igrača naravno, ali njegova ljudska kvaliteta koja se idealno implementirala u ulozi pomoćnog trenera nadišla je sve dimenzije profesionalizma i košarku učinila ono što je u Zadru nekad bila. Čista ljubav koja radnog vremena nema, ljubav koja ne bira i selekciju ne radi. Komu taj čovjek nije pomogao… Kome osmijeh, toplu riječ nije uputio.

Za njim plaću čistačice, igrači, igračice, navijači.. Moja malenkost kome je mnogo pomogao… Zbogom Žule, ponosan što sam te poznavao.

Hvala ti za sve.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*