Protekli vikend obilježila dva privođenja u Čapljini i narušavanja javnog reda i mira u Mostaru, donosimo izvješće MUP-a

Proteklog vikenda (14-17.4.2023. godine), iz oblasti sprečavanja i otkrivanja kriminaliteta, na području Hercegovačko-neretvanske županije-kantona registrirano je 14 prijava; na području Mostara 10, na području Čapljine 1, na području Prozor-Rame 1, na području Jablanice 1 i na području Konjica 1.

Iz oblasti javnog reda i mira registrirano je 5 prekršaja; na području Mostara 3, na području Konjica 1 i na području Stoca 1.

Iz oblasti sigurnosti prometa registrirano je 12 prometnih nesreća; na području Mostara 6, na području Čapljine 3, na području Neuma 1, na području Čitluka 1 i na području Jablanice 1. Jedna je osoba zadobila teške tjelesne ozljede, jedna osoba ozljede neutvrđenog stupnja, a jedna osoba lake tjelesne ozljede.

Od evidentiranih događaja izdvajamo:

  • 14.4.2023. godine u 00,35 sati u PS Mostar Centar je prijavljeno da se u ul. Braće Fejića čuje galama i vika, te da je došlo do narušavanja JRM-a tučom. Patrola policije je dolaskom na lice mjesta, izlazeći iz vozila čula jedan pucanj iz ul. Ćiberova gdje se i uputila. U navedenoj ulici su vidjeli osobu s puškom u ruci okrenutoj prema zemlji. Istom su izdali naredbu da odloži pušku nakon čega je NN potrčao prema jednoj kući u istoj ulici, a pripadnici patrole su krenuli za njim i ušli u kuću gdje su saznali da je NN preko balkona pobjegao u smjeru dječjeg vrtića. Patrola policije je u kući zatekla ženu s kojom su obavili razgovor, a koja je izjavila da se radi o njezinom sinu M.T. U hodniku navedene kuće pronađena je čahura 7,62 mm, a u dvorištu vrtića automatska puška. Oko 02,00 sati patrola policije je u ul. Konak, u vozilu, pronašla M.T.(1983) i istog lišila slobode. Predmeti u vezi s kaznenim djelom su uz potvrdu izuzeti, te je nastavljen rad po navedenom.
  • 15.4.2023. godine, oko 03,20 sati, u PS Mostar Centar je prijavljeno da je u ul. kralja Tvrtka, točnije ispred noćnog kluba „Golden Cube“ došlo do tuče u kojoj sudjeluje više osoba. Policijski službenici su izašli na lice mjesta i utvrdili da su javni red i mir narušili N.J.M. (1998) iz Splita, M.Ć. (2004) iz Mostara i maloljetni I.S. (2005), također iz Mostara, tako što su fizički napali i nanijeli vidne ozljede osobama M.I. (2002) iz Ljubuškog, A.O. (2002) iz Čitluka, A.D. (2001) iz Ljubuškog, B.Z. (2001) iz Čitluka i J.Z. (2001) iz Međugorja. Po usmenoj izjavi dežurnog liječnika s CUM-u M.I. je zadobio teške tjelesne ozljede i to prijelom nosne kosti. Osoba N.J.M. je, kao strani državljanin, lišena slobode do završetka prekršajnog postupka. Poduzete sve potrebne mjere.
  • 16.4.2023. godine, oko 21,00 sati, od strane inspektora Odjela za posebne namjene, Sektora kriminalističke policije, na lokalitetu ispod mosta dr. Franje Tuđmana u Čapljini, slobode su lišeni K.V. (1984) i J.B. (1984), obadvojica iz Čapljine. Ovom prilikom K.V. je dragovoljno predao jednu pvc vrećicu sa zatvaračem, s vidnim sadržajem nn zeljaste tvari koja asocira na opojnu drogu marihuanu, a J.B. jedno kinder jaje, otvoreno, u kojemu se nalazilo pakiranje od pvc vrećice sa vidnim sadržajem nn zeljaste tvari koja asocira na opojnu drogu marihuanu. Nad istima je urađena kriminalistička obrada, a o svemu je upoznat nadležni tužitelj.