Pritvorenik iskočio kroz prozor WC-a Županijskog suda Mostar, zatim skočio u Neretvu !

Županijski sud Mostar

Kako javljaju iz MUP-a HNŽ-a, 9. veljače, u 10,20 sati, u PS Mostar Centar su prijavili djelatnici Sudske policije Mostar da je iz prostorija Županijskog suda Mostar pobjegla osoba lišena slobode, M.M. (1995) iz Mostara, te da su istog sustigli na Trgu 1. maja, gdje se jedan sudski policajac poskliznuo niz liticu, a osumnjičeni skočio s pećine u rijeku Neretvu.

Isplivao je kod UO Labirint i udaljio se u nepoznatom smjeru. Ozlijeđeni policajac prevezen je u Županijsku bolnicu dr. Safet Mujić gdje mu je ukazana liječnička pomoć.

Operativnim radom Interventne grupe PS Mostar Centar došlo se do podatka da S.A. (1976) iz Stoca vozi navedenog bjegunca u smjeru Crne gore. S vozačem je uspostavljen telefonski kontakt, te mu je sugerirano da se vrati, što je isti i učinio. Na područje PS Mostar Jug upućena je Interventna grupa koja je u 14,15 sati lišila slobode traženu osobu.

S.A. je predat Odjelu kriminalističke policije zbog kriminalističke obrade, a bjegunca M.M. je preuzela sudska policija. Poduzete su sve potrebite mjere.