PRELAZAK NA ZIMSKU TARIFU U OBRAČUNU ELEKTRIČNE ENERGIJE

Prelaskom na zimsko računanje vremena, u nedjelju  30. listopada doći će do promjene u primjeni većih i manjih dnevnih tarifnih stavova, termina tzv. jeftinije i skuplje električne energije, za kupce koje električnom energijom snabdijeva JP Elektroprivreda BiH d.d. – Sarajevo.

Za domaćinstva koja posjeduju dvotarifna brojila, manji tarifni stavovi primjenjivaće se radnim danima i subotom u intervalima od 13 do 16 i od 22 do 7 sati narednog dana, a nedjeljom cijeli dan.

Za ostale kategorije kupaca JP Elektroprivreda BiH d.d. – Sarajevo, kupce koji električnu energiju preuzimaju na 110 kV naponu, kupce koji električnu energiju preuzimaju na 35 i 10 (20) kV naponu, te javnu rasvjetu i ostalu potrošnju na 0,4 kV naponu, manji tarifni stavovi primjenjivat će se radnim danima u intervalu od 22 do 7 sati narednog dana, a subotom i nedjeljom cijeli dan, saopćeno je iz JP Elektroprivreda BiH. JP Elektroprivreda Hrvatske zajednice Herceg Bosne pored toga prelazi i na zimski obračun kilovat sata električne energije koji je skuplji. Za razliku od druge dvije elektroprivrede, mostarska elektroprivreda ima 2 mjeseca dužu ljetnu tarifu koja je jeftinija. Jer umjesto 1. listopada započinje obračun 1. studenoga, a završava 31. ožujka umjesto 30. travnja.