Predsjedateljica Krišto u Zagrebu razgovarala s dužnosnicima Republike Hrvatske

Predsjedateljica Vijeća ministara BiH Borjana Krišto razgovarala je u Zagrebu, u odvojenim susretima, s predsjednikom Sabora Republike Hrvatske Gordanom Jandrokovićem i predsjednikom Republike Hrvatske Zoranom Milanovićem.

Tijekom susreta s dužnosnicima Republike Hrvatske naglašeno je kako se radi o dvije susjedne i prijateljske države s dobrim bilateralnim odnosima. Predsjedateljica Krišto upoznala je predsjednika Sabora Jandrokovića i predsjednika Republike Milanovića s trenutačnom političko-gospodarstvenom situacijom u Bosni i Hercegovini, te prioritetima rada Vijeća ministara BiH.

Istaknula je kako Vijeće ministara BiH ostaje fokusirano na euroatlantske integracije naše zemlje, kao i na reformske procese. Osobito je naglasila žurne i nužne izmjene izbornog zakonodavstva, sukladno presudi Ustavnog suda BiH i presudama Europskog suda za ljudska prava, kako bi se zaštitila kolektivna i individualna ljudska prava.

Predsjedateljica Krišto je izrazila očekivanja da će se bilateralna suradnja u predstojećem razdoblju intenzivirati, te da će Republika Hrvatska, kao i do sada, ostati snažan glas Bosne i Hercegovine u Bruxellesu.

Predsjednik Sabora Republike Hrvatske Gordan Jandroković i predsjednik Republike Hrvatske Zoran Milanović čestitali su predsjedateljici Krišto na imenovanju i poželjeli joj uspjeh u radu. Izrazili su potporu euroatlantskom putu Bosne i Hercegovine i naglasili važnost intenziviranja institucionalne suradnje dvije države