Poznat termin utakmice između Zrinjskog i Veleža

FK Velež Mostar obavijestio je javnost kako je u dogovoru s rukovodstvom HŠK Zrinjski donesena odluka o zamjeni domaćinstva gradskog derbija.

“Nakon svih neplaniranih poteškoća sa kojim se naš Klub suočio pri finalizaciji projekta rekonstrukcije travnjaka na glavnom terenu stadiona Rođeni, te izrazito kompleksnom aspektu organizacije gradskog derbija koji bi se eventualno odigrao na stadionu “Perica Pero Pavlović” u Gabeli, rukovodstvo Fudbalskog kluba Velež Mostar, u dogovoru te pristanak rukovodstva našeg gradskog rivala, donijelo je odluku o zamjeni domaćinstva odigravanja gradskog derbija.

Nakon održanog sastanka dva kluba, sagledavanja svih organizacijskih segmenata, klubovi su usaglasili ovakav zajednički stav te o istom blagovremeno obavijestili Nogometni savez Bosne i Hercegovine, nakon čega je Komisija za natjecanje prihvatila odluku klubova te odredila da će utakmica zaostalog 6. kola m:tel Premijer lige BiH između FK Velež i HŠK Zrinjski biti odigrana u srijedu 12.10.2022. godine, ali na stadionu Pod Bijelim Brijegom”, priopćeno je iz FK Velež.