Poruka sutrašnjeg mitinga – vlast je izabrana, Dodik je predsjednik !

Foto: Bild.ba

BANjA LUKA – Dopredsjednik Narodne skupštine Republike Srpske Denis Šulić izjavio je da će SNSD na sutrašnjem mitingu u Banja Luci poručiti da su građani izabrali vlast u Srpskoj i da je Milorad Dodik novi predsjednik Republike Srpske.

-Građani su na proteklim izborima izabrali Željku Cvijanović za srpskog člana Predsjedništva BiH, te SNSD i koalicijske partnere kao ljude i političke organizacije koji će nastaviti da vode Republiku Srpsku u naredne četiri godine – rekao je Šulić novinarima u Banja Luci.

Foto: Profimedia, Abaca

On kaže da vladajuća koalicija ovim mitingom želi da pokaže da su građanima Republike Srpske institucije i Srpska na prvom mjestu.

-Ne treba se dovesti u situaciju da ljudi više vjeruju brojačima u Sarajevu nego svojim akreditiranim članovima biračkih odbora – istakao je Šulić.

Šulić, koji je član Predsjedništva SNSD-a, rekao je da je oporba svoja dva prosvjeda temeljila na obmanjivanju javnosti Republike Srpske iznošenjem netočnih podataka i kvalifikacijama SNSD-a i ove stranke.

-Mi to nećemo raditi na mitingu, već želimo sačuvati volju građana Republike Srpske koji su izašli 2. listopada i glasovali – kaže Šulić.

On je kazao da raspolaže podacima da odstupanja na ponovnom brojanju glasova iznose svega 0,7 posto.
Šulić očekuje da će do 2. studenoga biti objavljeni konačni rezultati izbora za sve razine, ako ne bude opstrukcije od Središnjeg izbornog povjerenstva BiH, nakon čega će SNSD pristupiti formiranju skupštinske većine i Vlade Republike Srpske.

HERCEGOVINA24/SRNA