Policija zabranila “karusel” tzv. antifašista kroz Mostar

Udruženje takozvanih antifašista i boraca NOR-a Mostar i ove godine nizom manifestacija obilježava 14. februar – Dan oslobođenja Mostara od “fašizma” u Drugom svjetskom ratu. Dok s druge strane tiha većina s tugom obilježava 14. veljače kao dan mučkog ubijanja fratara iz mostarskog franjevačkog samostana. Njih 14 je mučki ubijeno taj dan, kao i dosta nedužnih civila čiji je jedini grijeh bio što su ostali u svojim kućama i što su bili pogrešne vjere i ideologije.

“Naš plan je bio da nakon okupljanja na Trgu Musala “marševskom” šetnjom idemo do Partizanskog spomen groblja. Međutim, i ove godine policija to ne dozvoljava, kako kažu, iz sigurnosnih razloga. Ne možemo prihvatiti njihovo obrazloženje i najoštrije protestiramo zbog zabrane šetnje antifašista gradom. Ne prihvaćamo da nas se sprovodi autobusima pod oružanom pratnjom, jer to previše podsjeća na neka, ne tako davna vremena, kada su mnogi od nas od nekih policija bili baš tako provođeni istim tim ulicama. Ne prihvaćamo ovakvu odluku ni zbog činjenice da nas se godinama uvjerava da je Mostar siguran grad, a onda iz sigurnosnih razloga ne možemo prošetati na groblje. Dakle, jesmo li sigurni ili je stvar u nečem drugom?” Glasi priopćenje takozvanih antifašista.

13. Handžar divizija na Bleiburgu

Postavlja se pitanje šta bi se dogodilo kad bi krenula kolona onih čiji su najbliži stradali, sigurno bar od nekih, članova tog udruženja.

Takozvani osloboditelji Mostara

Očito će proteći dosta hladne Neretve dok se neke glave ne ohlade.

Policiji palac gore !