Nova predsjednica FBiH Lidija Bradara, SDA ucjenama želi vlast !

Lidija Bradara

Donosimo razgovor Avaza s Lidijom Bradarom

Naši sastavi klubova u Domu naroda su takvi kakvi jesu, a koliko god neko mislio da je veliki ili mali, postoje brojevi koji su itekako izraženi.
Nakon trećeg bezuspješnog pokušaja da se organizira sastanak rukovodstva F BiH i ponovnog izostanka Refika Lende (SDA) Igor Stojanović (SDP) i Lidija Bradara (HDZ) donijeli su odluku o izboru predsjednika i
dopredsjednika FBiH.
Na šta je sve spremna SDA kako bi zadržala vlast, govore i poruke pojedinih zvaničnika te stranke da se BiH treba okrenuti Istoku, čak i Rusiji, umjesto EU, u koju želi većina stanovnika ove zemlje.
U razgovoru za ,,Avaz” Bradara pojašnjava da je to bila ustavna obveza koju je bilo potrebno ispuniti te da je odluka o imenovanju dostavljena u oba doma Parlamenta, kao i CIK-u BiH.
Bili smo se dogovorili da ćemo usuglasiti koji je to datum koji svima odgovara, a na kraju smo dobili poziv da dođemo u petak. Petaka nikad neće nestati. Poziv je uvjetovan i nekim drugim stvarima koje se ne tiču nas dvoje, tako da smo smatrali da nema dogovora.
Podsjetimo, Lendo je ranije poručio da bez SDA nema dogovora o vlasti, a od predsjednika SDA, HDZ-a i SDP-a zatražio da oni odluče tko će biti predsjednik, a tko dopredsjednici FBiH.
Ako se netko ne želi dogovarati, onda mislim da se nikad ne bismo dogovorili.
Nadam se da će shvatiti da je budućnost BiH u Europi, da smo šansu kandidatskim statusom dobili i da
je ne trebamo prokockati. Jedan od prvih uvjeta je brza uspostava vlasti -rekla je Bradara.
Ovo trebamo završiti na ovakav način – kazala je Bradara.
Naša sugovornica ne pamti da se netko, na način kako to radi SDA pokušavao prijetnjama i ucjenama nametnuti da bude dio vlasti. Ponavlja da se mora poštovati volja birača iskazana na izborima. Birači su rekli što su imali. Ako se netko ne želi dogovarati, onda mislim da se nikad ne bismo dogovorili.
Meni je žao što tu pozitivnu energiju koja je krenula, koju smo imali i u Zastupničkom i u Domu naroda, nismo iskoristili da priču završimo do kraja -istakla je Bradara.