“NOĆ PRIJE MASAKRA, DJEČAK BIO NA ROĐENDANU S PRIJATELJIMA U KOJE JE PUCAO”, otkrivaju šokirani susjedi. Toksikološki nalaz na droge – negativan !

FOTO: PRIVATNA ARHIVA, PETAR ALEKSIĆ

Susjedi zgrade u kojoj živi dječak (13) koji je jučer ubio osam školskih drugova i zaštitara, a ranio šest učenika i profesoricu povijesti, još su u velikom šoku, nemaju snage komentirati jučerašnju tragediju.

Prema riječima susjeda, dječakov otac je uvijek bio tu za sve u zgradi kada im je trebala pomoć.

Također, dječak je često pomagao, susjedima je donosio hranu.

No ono što ih sve čudi je da je dječakov otac imao toliko oružja u stanu.

Vračar, streljaštvo, OŠ Vladislav Ribnikar
FOTO: PETAR ALEKSIĆ

– Kada je policija iznosila stvari iz stana, kažu da je pronađeno još oružja. 2016. je podnio zahtjev za oružje i valjda ga je od tada počeo skupljati, tko zna što mu je palo na pamet – kaže jedan susjed.

O njemu govore kao o povučenu i sramežljivu momku, koji se nije viđao s prijateljima.

– S njima je uvijek bila samo žena koja ih je čuvala, iskreno – nikad ga nisam vidio s društvom. Ali znam da je večer prije tragedije bio na rođendanu sa svojim razredom, onima koje je upucao! Bila je i djevojka koja mu se sviđala, a on ju je upucao”, priča šokirana susjeda.

“Što da radimo ako ga vidimo ovdje?”

“Pričali smo i vidjeli se toliko puta. Nikada nije spomenuo da ima pištolj, niti da ide na streljanu. Ne znam ni hoće li sad snositi neku odgovornost, dijete će morati van, što da radimo ako ga vidimo ovdje… Sigurno će se neka obitelj htjeti osvetiti”, kaže jedna susjeda.

Kako kažu, vjeruju da će se obitelj morati odseliti.

“S njima nikad nije bilo problema, osim što se otac bunio kad je trebao biti otvoren Pravoslavni centar u zgradi, otvoren je na istom katu gdje su i oni; tamo idu ovisnici na savjetovališta. Pobunio se i protestirao čak i kod patrijarha. Bojao se kakvi će ljudi ući u zgradu, jer je to savjetovalište za ovisnike o alkoholu i drogama”, kaže jedna susjeda.

Podsjetimo, učenik Osnovne škole “Vladislav Ribnikar” na Vračaru jučer je ubio osam učenika i čuvara, dok je ranio šest učenika i profesoricu povijesti.

U Srbiji je proglašena trodnevna žalost, a nastava u svim školama počela je jutros minutom šutnje, kako bi se odala počast učenicima i zaposlenima u OŠ Vladislav Ribnikar na Vračaru. I popodnevna smjena započet će minutom šutnje.

Inače, toksikološke analize krvi dječaka (13) ubojice, negativne su na alkohol i narkotike.

Prema informacijama, dječak se od sinoć nalazi na Klinici za neuropsihijatriju, na posebnom dječjem odjelu.

Liječnici bi idućih dana trebali obaviti promatranje, a sutra je očevo saslušanje u 10 sati, u Palači pravde – potvrdio je odvjetnik obitelji.

Kako je poznato, dječak je proveo noć u klinici, a nakon što budu obavljene sve analize, bit će utvrđena njegova sudbina.

Kurir.rs/Blic