Nismo dugo čekali reakcije ljubomornih susjeda

SRBI : "HRVATI PONOVO POKAZALI MRŽNJU PREMA SRBIMA!"

Foto: HINA/ Lana SLIVAR DOMINIĆ/ lsd

Zagreb i Hrvatska jučer su dočekali igrače i stožer Hrvatske reprezentacije. Doček hrvatske reprezentacije je popraćen i u Srbiji. Tamošnji mediji kritizirali su način proslave hrvatske brončane medalje, a igrače su optužili za veličanje ustaštva te širenje mržnje prema Srbima.

„Hrvati su opet režirali skandal! Vatreni su napravili velik uspjeh na Svjetskom prvenstvu, ali džaba – pjesmom koja propagira ustaštvo sve su uprskali”, piše Kurir.

„Kao i prije četiri godine, ponovo su se Trgom bana Jelačića orile pjesme Marka Perkovića Thompsona, koji propagira ustaštvo i mržnju prema Srbima.

Prednjačili su Mateo Kovačić i Dejan Lovren, a u centru pažnje bile su pjesme poput Pukni puško i Moja domovina. Prije četiri godine Mateo Kovačić se također dohvatio mikrofona i tada prvi put otpjevao pjesmu Pukni puško”, navodi Kurir u svom tekstu.

Portal Novosti pak piše:

„Hrvatska bruka: Promocija ustaštva usred Zagreba! Susjedi slavili uspjeh na Svjetskom prvenstvu, ali ponovo pokazali mržnju prema Srbima”

„Oko 100 tisuća ljudi dočekalo je Vatrene. Kao i prije četiri godine orile su se pjesme Marka Perkovića Thompsona, koji propagira ustaštvo i mržnju prema Srbima.“

„Džaba im uspjeh kad ga ne znaju proslaviti. Novi skandal u režiji Hrvata, ponovo pjevali ustaške pjesme”, naslov je teksta portala Alo o hrvatskoj proslavi, a u tekstu doček nazivaju “brukom i sramotom”.