Nevrijeme moguće još danas, pa mirnije?

vrijemeradar.ba

Jako nevrijeme u ponedjeljak je zahvatilo dijelove Hrvatske i sjever Bosne, praveći štete na objektima. U utorak promjenljivije na jugu i istoku regije, sa sjeverozapada razvedravanje.

Veliko nevrijeme je zahvatilo u poslijepodnevnim satima unutrašnjost Hrvatske i krajnji sjever Bosne. Noću se nevrijeme nastavilo kretati preko sjevera Srbije dalje u Rumunjskoj. Većim dijelom putanje je, nažalost, bilo štete nastale ili od jakog i olujnog vjetra ili krupne tuče/grada.

U vremenskom intervalu od jednog sata je temperatura palo za oko 10 stupnjeva, a ponegdje je palo u tom terminu 20mm kiše. Zrno leda u nekim mjestima je bilo veličine i preko 5cm, što je sa jakim vjetrom pravilo štete na objektima i automobilima. Posebno su stradala mjesta oko Kutine, Županje, Orašja…

U utorak promjena vremena uz lokalno izražene pljuskove, uz moguće i nevrijeme, sa premješta od ranog jutra iz Dalmacije na istok. Osjetno svježije. Na sjeveru i sjeverozapadu razvedravanje, ostaje nestabilnije u Dalmaciji, na istoku ponegdje kiša. Zapuhat će bura, podno Velebita olujna. Temperatura od 20°C do 28°C na Jadranu.Vjetrovito ponegdje u utorak (bura i sjeverni/sjeveroistočni vjetar), u srijedu vjetar u slabljenju

U srijedu i četvrtak promjenljivo oblačno sa sunčanim intervalima, osobito na Jadranu. Još ponegdje može pasti malo kiše/pljuska. Na njegovom sjevernom dijelu još u srijedu će biti umjerene do jake bure (podno Velebita). Temperatura na kopnu oko 25°C, na Jadranu oko 30°C. U četvrtak i petak sunčanije i toplije, tek ponegdje pljusak.

PROGNOZA VREMENA ZA BOSNU I HERCEGOVINU: Kiša i pljuskovi s grmljavinom, u Krajini stabilnije?

U utorak promjenljivo oblačno i nestabilno, ponegdje su mogući izraženiji pljuskovi sa grmljavinom, lokalno i nevrijeme u oblasti Hercegovine, dijelu središnjih i istočnih predjela. Na sjeverozapadu još može biti povremene kiše. Sredinom dana se širi prestanak padavina sa sjeverozapada. Temperatura od 16°C do 27°C na jugu. Umjeren do pojačan sjeveroistočni vjetar u Hercegovini.

Ponedjeljak poslijepodne, olujni vjetar, kiša i grad.

Već u srijedu stabilnije i malo toplije, uz promjenljivu oblačnost i sunčane intervale. Još ponegdje može pasti malo kiše ili pljuska. Vjetar na zapadu i u Hercegovini umjeren do pojačan sjeveroistočni. Slično i u četvrtak i petak, uz više sunčanih intervala, a vjetar slab. Temperatura često između 20 i 30°C na jugu, od četvrtka često oko 30°C, na jugu i toplije.

Srijeda i četvrtak sa dosta oblaka, ali stabilniji

vrijemeradar.ba

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*