Nedjelja još sunčana- Nagli prekid toplinskog vala, nevrijeme?

vrijeme&radar

Sa zapada se bliži promjena vremena uz osjetno osvježenje, ispred frontalnog poremećaja se zadržava veoma topao zrak.

Nedjelja još sunčana i vruća. Stiže promjena, sa njom i moguća nevremena, tuča i jak vjetar. Osjetno će osvježiti, za oko 12 stupnjeva.

Frontalni sustav sa zapada je sve bliži. U oblasti Genove se formira ciklona koja će imati utjecaj početkom tjedna. Moguće su lokalno obilne oborine, nevrijeme, a osjetno će osvježiti. Prije toga u nedjelju još smo pod utjecajem toplinskog vala.

Prognoza za Hrvatsku

Pretežno sunčano, vruće i vrlo vruće, nakon još jedne tropske noći u dosta mjesta – Mali Lošinj 26.9°C najtopliji, a Zagreb (Grič) se ohladio do 20.9°C. Danju većinom suho, uz razvoj oblaka u Slavoniji, a cirusne (visoke) visoke oblačnosti na sjevernom Jadranu. Temperatura u rasponu većinom od 32°C do 37/38°C

Noću na ponedjeljak i u ponedjeljak prijepodne naoblačenje sa pljuskovima i grmljavinom na sjevernom Jadranu se do kraja dana širiti prema istoku i jugu. Moguće je nevrijeme, jak vjetar, tuča i lokalno obilne oborine. U ponedjeljak umjeren do jak jugozapadni vjetar, ponegdje u gorju i olujni udari, na Jadranu jako jugo.

Maksimalna temperatura u ponedjeljak od 27°C do 35°C, na istoku i toplije oko 37°C. Do četvrtka promjenljivo, lokalno sa pljuskovima i grmljavinom svježije za oko 102 stupnjeva.

Prognoza za Bosnu i Hercegovinu: Lokalno oko 41°C. Stiže prekid toplotnog talasa, moguće nevrijeme

Ponegdje jak vjetar u ponedjeljak.

Nedjelje još pretežno sunčano. Temperatura od 30°C (već na oko 1200m nv) do lokalnih 39°C – 41°C. Pljusak sa grmljavinom tek ponegdje u središnjim i jugoistočnim predjelima. U ponedjeljak jak i olujni jugozapadni vjetar, naoblačenje sa zapada uz pljuskove i grmljavinu i lokalno nevrijeme. Narednih dana nestabilno i svježije za oko 15°C.

vrijemeradar.hr