Nakon gužvi i čekanja o kojima smo izvješćivali danas, granični prijelazi, nažalost, opet u fokusu: Na GP-u Doljani preminula osoba!

Kako javlja bljesak.info, jedna osoba preminula je nakon što joj je pozlilo u autobusu na graničnom prijelazu Doljani. Djelatnici Hitne pomoći Doma zdravlja Čapljina nešto prije 19 sati, žurno su se uputili na Granični prijelaz Doljani. Kako saznaje Bljesak.info dobili su poziv da je jednoj osobi u autobusu pozlilo, no dolaskom hitne na teren, utvrdili su da je osoba preminula. Za sada nema više informacija.

Danas smo izvješćivali o velikim gužvama i čekanju na ulaz u BiH iz Hrvatske i duže od sat vremena.

I bez ovog nemilog događaja o kojem nemamo još detaljno izvješće mislili smo napraviti opširniju temu o graničnim prijelazima na području Čapljina – Metković. I danas smo svjedočili incidentnim situacijama na prijelazu Gabela Polje gdje su se iz sporednih ulica, prolazeći kroz selo i izbjegavajući čekanja, pojedinci “uvaljivali” pokraj prodajnog centra tik pred kućice na prijelazu, izbjegavajući kilometarska čekanja. Ljudi u koloni su burno reagirali, a prošloga smo ljeta svjedočili i fizičkim obračunima zbog toga, jer nije ljudski da netko čeka na vrućini, a netko kroz sporedne ulice dođe tik pred prijelaz. Mislimo, inače, da zbog toga ovakav prijelaz ne može biti u funkciji, ako se ne uvede red s ubacivanjem vozila sa strane.

Ovih dana smo i bez ovog tragičnog događaja mislili kontaktirati i Ministarstvo financija obje države, Ministarstvo civilnih poslova BiH, Ministarstvo sigurnosti, ali i MUP HNŽ-a, da se ovaj “pakao upadanja preko reda” u Gabela Polju riješi. Ne treba nam i tu žrtva – bilo u obračunima, bilo na vrućinama, pa da se nešto konačno poduzme.