Najava XI. zasjedanja Hrvatskog narodnog sabora BiH

XI. zasjedanje Hrvatskog narodnog sabora BiH će okupiti predstavnike i izaslanike svih hrvatskih stranaka u Bosni i Hercegovini.

Zasjedanje Sabora, krovne organizacije hrvatskog naroda u Bosni i Hercegovini održat će se danas 4. veljače, u Hrvatskom domu hercega Stjepana Kosače u Mostaru, a pozvana su 664 izaslanika te brojni gosti.

Na Saboru ce biti predstavljena Deklaracija HNS BiH, Demografska strategiji Hrvata u BiH te Pravilnik o odlikovanju i priznanjima Hrvatskog narodnog sabora BiH.

Deklaracija XI. zasjedanja sadrži 8 točaka i najvažniji je dokument zasjedanja Hrvatskog narodnog sabora BiH. Dokument se nastavlja na dosad usvojene deklaracije s ranijih zasjedanja i govori o glavnim smjernicama djelovanja Hrvatskog narodnog sabora u idućem mandatu.

Hrvatski narodni sabor BiH Deklaracijom s XI. zasjedanja još jednom potvrđuje i utvrđuje smjer djelovanja svih legitimnih političkih predstavnika Hrvata u idućem razdoblju, kao i do sada biti će obavezna za sve hrvatske legitimne političke predstavnike u BiH.