Na Dalićevu popisu i nekoliko novih imena: Petar Musa u napadu, Ivanušec u veznom redu

Zlatko Dalić odabrao je 25 igrača za kvalifikacije za EURO 2024., a Vatreni ovaj krug natjecanja otvaraju 25. ožujka domaćom utakmicom protiv Walesa u Splitu.

“Kroz siječanj je bilo vidljivo da je fizički i psihički Svjetsko prvenstvo ostavilo traga na reprezentativce, no raduje me što se većina diže u formi i vjerujem da će do okupljanja svi biti u dobrom stanju. Iznimno nam je važno dobro krenuti u kvalifikacije, posebno jer startamo protiv dva vjerojatno najveća suparnika te možemo odmah napraviti važne korake prema Njemačkoj. U tom pogledu, dobro je što igramo prvu utakmicu kod kuće i vjerujem da će Poljud biti popunjen do posljednjeg mjesta kako bi pozdravio brončane”, ističe Dalić.

Vatreni gostuju u Bursi kod Turske 28. ožujka. Nakon završnog turnira Lige nacija u lipnju, Hrvatska će kvalifikacije nastaviti u rujnu (Latvija, Armenija), listopadu (Turska, Wales) i studenom (Latvija, Armenija).

Podsjetimo, Hrvatska je u skupini D s WalesomArmenijomTurskom Latvijom, a dvije najbolje reprezentacije osigurat će izravan plasman na završni turnir koji će biti održan u ljeto 2024. godine u Njemačkoj.

Hrvatska reprezentacija okupit će se 20. ožujka u Splitu gdje će boraviti do 27. ožujka kada će otputovati u Bursu. Od novih imena na popisu su – u napadu Petar Musa koji odlično igra u Benfici, te Luka Ivanušec u veznom redu koji se istaknuo u Dinamu odličnim igrama. Od reprezentacije se oprostio senator Dejan Lovren, a Luka Modrić ostaje s Vatrenima.

Popis Vatrenih za kvalifikacije za EURO 2024.:

Vratari: Dominik Livaković, Ivica Ivušić, Nediljko Labrović

Obrambeni: Domagoj Vida, Borna Barišić, Josip Juranović, Joško Gvardiol, Borna Sosa, Josip Stanišić, Martin Erlić, Josip Šutalo

Vezni: Luka Modrić, Mateo Kovačić, Marcelo Brozović, Mario Pašalić, Nikola Vlašić, Lovro Majer, Luka Ivanušec, Luka Sučić

Napadači: Ivan Perišić, Andrej Kramarić, Bruno Petković, Mislav Oršić, Marko Livaja, Petar Musa

Pretpozivi: Ivo Grbić, Kristijan Jakić, Dion Drena Beljo, Dario Špikić

TEKST I FOTO: agencije/HNS/ Hercegovina24