MUP – Izvod iz sažetka dnevnih događaja za protekli vikend (u vremenskom razdoblju od 16.12-19.12.2022.godine)

Za protekli vikend ( u vremenskom periodu od 16.12-19.12.2022.godine) iz oblasti sprečavanja i otkrivanja kriminaliteta , na području Hercegovačko-neretvanske županije , registrirano je 17 prijava i to na području Mostara 12, na području Konjica 3, na području Neuma 1 i na području Čapljine 1.

Iz oblasti javnog reda i mira registrirano je sedam slučajeva i to na području Mostara 5, na području Rame 1 i na području Čapljine 1.

Iz oblasti sigurnosti prometa registrirane su 22 prometne nezgode i to na području Mostara 15, na području Konjica 3, na području Čapljine 2 i na području Jablanice 2 u kojima su dvije osobe zadobile ozljede neutvrđenog stupnja dok je pet osoba zadobilo lakše tjelesne ozljede.

Od evidentiranih događaja izdvajamo:

U noći 16/17.12.2022.godine u 01,40 sati policijska patrola PU Mostar je u Ul. Dubrovačka , prilikom obavljanja redovitih službenih radnji , fizički napadnuta od strane suvozača iz kontroliranog vozila D.R.(1971) iz Mostara. Isti je bio u vidno alkoholiziranom stanju te nakon što je napao policijske djelatnike , opirao se i pružao otpor usljed čega je zadobio ozljede u predjelu nosa i skočnog zgloba. Osoba je lišena slobode i sprovedena na CUM Mostar gdje je zadržan na liječenju. Jedan od policijskih djelatnika je prilikom hapšenja osobe zadobio lakše tjelesne ozljede.
18.12.2022.godine u 19,30 sati djelatnici Sektora krim. policije MUP-a HNŽ su na parking prostoru Trim staze u blizini SKB Mostar , zbog postojanja osnovane sumnje da je počinio KD „Posjedovanje i omogućavanje uživanja opojnih droga“ , lišili slobode osobu D.P.(1994) iz Kiseljaka. Tom prilikom od istog je oduzet jedan paketić sa sadržajem praškaste tvari koja svojim izgledom asocira na opojnu drogu Speed. Sa navedenom osobom zatečen je i M.V.(1995) iz Mostara od koga je oduzeta precizna vaga sa tragovima bijele praškaste tvari. Nad osobama je izvršena kriminalistička obrada a o svemu je upoznat tužitelj.