MUP – Izvod iz sažetka dnevnih događaja za protekla 24 sata (5/6.12.2022.godine)

Za protekla 24 sata (5/6.12.2022.godine), iz oblasti sprečavanja i otkrivanja kriminaliteta, na području Hercegovačko-neretvanske županije-kantona registrirano je 6 prijava; na području Mostara 2, na području Jablanice 1, na području Čitluka 1, na području Konjica 1 i na području Prozor-Rame 1.

Iz oblasti javnog reda i mira registriran je 1 prekršaj i to na području Mostara.

Iz oblasti sigurnosti prometa registrirano je 10 prometnih nesreća; na području Mostara 4, na području Čitluka 2, na području Konjica 2, na području Čapljine 1 i na području Neuma 1. Dvije su osobe zadobile teške tjelesne ozljede.

Od evidentiranih događaja izdvajamo:

5.12.2022. godine, u 18,00 sati, patrola policije PS Konjic je u mjestu Idbar kontrolirala vozilo marke Opel Astra kojim je upravljao J.Š. (1991) iz Jablanice, dok se kao suvozač u vozilu nalazio Dž.K. (1992), također iz Jablanice. Dž.K. je patroli policije dragovoljno predao drobilicu crvene boje za zeljastom tvari koja asocira na opojnu drogu marihuanu, a J.Š. je predao smotuljak u prozirnoj pvc foliji s bijelom praškastom tvari koja asocira na opojnu drogu speed. Navedeni su lišeni slobode, te je nad njima urađena kriminalistička obrada, a predmeti u vezi s kaznenim djelom su uz potvrdu izuzeti.
5/6.12.2022. godine, u 01,50 sati, dogodila se prometna nesreća na cesti M20 u mjestu Ivanica, općina Ravno, u kojoj je došlo do probijanja zaštitne ograde, te slijetanja vozila marke Daewoo u provaliju. U vozilu su se u trenutku slijetanja nalazila dva maloljetnika, M.L. iz Ivanjice i M.M. iz Mokošice (RH) koji su zadobili teške tjelesne ozljede. Ozlijeđene su iz provalije izvukli djelatnici vatrogasnih postrojbi iz Trebinja i Dubrovnika, nakon čega su prevezeni u bolnicu u Dubrovnik. Po nalogu dežurnog tužitelja očevid će se vršiti u jutarnjim satima. Poduzete sve potrebne mjere.