Mostar dobiva ‘Urbane tržnice’ koje će otvoriti gradonačelnik Kordić i Johann Satler

Tržnica Mostar

Sutra će se u Mostaru održati svečano otvaranje koncepta ‘Urbanih tržnica’, mobilnih prodajnih mjesta koja će obogatiti lokalnu ekonomiju i unaprijediti kvalitetu života građana. Događaj će započeti u 9:00 sati na ulici Mala Tepa bb, ulazu u stari grad, uz prisustvo visokih gostiju i lokalnih lidera.

Među govornicima na događaju bit će:

Nj.E. Johann Sattler, veleposlanik i šef Delegacije Europske unije u Bosni i Hercegovini, specijalni predstavnik EU
Victor Munteanu, zamjenik rezidentnog predstavnika Programa Ujedinjenih naroda za razvoj (UNDP) u Bosni i Hercegovini
Mario Kordić, gradonačelnik Grada Mostara
Zejna Šanjević-Kussmaul, Udruženje žena “Univerzum”

Projekt uspostave mobilnih prodajnih mjesta u Mostaru dio je inicijative Europske unije za poticanje konkurentnosti poljoprivrede i ruralnog razvoja u Bosni i Hercegovini (EU4AGRI). Ovaj program predstavlja jedan u nizu događaja pod nazivom “EU4AGRI razvija tržišnu infrastrukturu: Zajedno za ljepši grad!”.

U okviru projekta, u Mostaru su postignuti značajni ciljevi, uključujući uspostavu 21 modularnog kioska namijenjenog krajnjim korisnicima, 10 sklopivih stolova/mobilnih štandova za sezonske tržnice i ulične sajmove te povezivanje kioska na električnu mrežu. Također, provedena je obuka iz područja marketinga, propisa o hrani, sanitarnih standarda te sigurnog rukovanja proizvodima i prodajom, posebno tijekom pandemije COVID-19.

Podrškom Europske unije lokalnim zajednicama, infrastruktura i poljoprivredni razvoj Grada Mostara dodatno su ojačani, pridonoseći poboljšanju kvalitete života njegovih građana. Ukupna investicija inicijative iznosi 242.945 KM, od čega je 181.937 KM osigurala Europska unija.

Ovo svečano otvaranje predstavlja korak naprijed u jačanju lokalne ekonomije i podršci održivom razvoju, ističući važnost suradnje između EU, lokalnih vlasti i zajednica u ostvarivanju zajedničkih ciljeva.

pogled.ba

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*