Ljubuški među najposjećenijim turističkim destinacijama u BiH

Potvrdila je to federalna ministrica okoliša i turizma Edita Đapo, navodeći kako se program dodjele turističkih vaučera, kojim se građanima Federacije BiH sufinanciraju turistička putovanja unutar BiH, pokazao vrlo dobrim, čime se pomaže cijelom turističkom sektoru.

“U tom smislu smatramo da ovaj program turističkih vodiča treba nastaviti, čak i u većim financijskim iznosima. No, izrada proračuna Federacije BiH za 2023. godinu još nije počela, pa vjerujemo da će o svemu navedenom odlučiti nova Vlada FBiH i novi federalni ministar okoliša i turizma”, dodala je Đapo.

Na sve tri platforme “eKupon”, “Citydeal flyfly travel” i “OdmoriuBiH” građanima je bilo dostupno 10.000 vaučera koji su preuzeti i u velikoj mjeri iskorišteni u rekordnom roku. Za ovu izravnu pomoć građanima, ali i sektoru turizma, izdvojeno je dva milijuna KM iz federalnog proračuna.

Zahvaljujući tome, predstavnici navedenih platformi građanima su otvorili sve dostupne turističke ponude za odmor u Federaciji Bosne i Hercegovine.

“Svi korisnici turističkih vaučera zaista su imali ugodan boravak na prekrasnim turističkim destinacijama. Na destinaciji koju su odabrali, proveli su nezaboravne trenutke. Najposjećenije destinacije bile su Sarajevo i okolica, Bihać, Jajce, Ljubuški, Mostar, Tuzla, Neum…”, rekao je Nedim Lipa, uime platforme „OdmoriuBiH“.

 Hercegovački portal