Kakvo nas vrijeme očekuje do četvrtka 26. siječnja

Danas će u Bosni i Hercegovini biti oblačno vrijeme sa susnježicom i snijegom, a u nizinama sa slabom kišom, koja se može lediti u dodiru sa tlom.

Intenzivnije padavine očekuju se u zapadnim i sjeverozapadnim područjima. Vjetar slab sjevernog smjera. Jutarnja temperatura zraka većinom između -3 i 3, na jugu zemlje od 3 do 6, a najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 1 i 5, na jugu zemlje do 10 stepeni celzija.

Sutra (utorak) u većem dijelu Hercegovine smanjenje oblačnosti. Vjetar slab sjevernog i sjeverozapadnog smjera. Jutarnja temperatura zraka većinom između -2 i 3, na jugu zemlje do 6, a najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 1 i 5, na jugu zemlje do 10 stepeni.

U srijedu u Hercegovini djelimično vedro. Vjetar slab do umjerene jačine sjevernog i sjeveroistočnog smjera. Temperatura zraka većinom između -1 i 5, na jugu zemlje od 7 do 10 stepeni.

U četvrtak ponovo pretežno oblačno vrijeme. Jutarnja temperatura zraka većinom između -2 i 3, na jugu zemlje do 6, a najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 1 i 5, na jugu zemlje do 10 stepeni celzija.