Kako sačuvati brak od raspada

Laudato

Uspješni brakovi su oni koji prate brak do srži. Pomisao da provedete cijeli svoj život s voljenom osobom je zaista velika odluka, ali ponekad stvari ne idu u pravom smjeru.

Manje vremena

Blaženstvo braka se godinama izgubi. U današnjem svijetu, pojam “idealan par” polako nestaje. Žongliranja između ličnih i profesionalnih domena dovode do mnogo stresnih situacija koje utječu na obiteljski život.

U posljednje vrijeme, se ne osjećate isto? Mislite li da vaš suprug nije više ista osoba? Je li isti kao prije braka? Osjećate li da vaš partner provodi manje vremena kod kuće? Mislite li da vaš brak vodi ka razvodu? Da bi spasili svoj brak sa ivice uništenja, pročitajte ove savjete i krenite istim putem.

Umjetnost oproštaja

Znamo da su ljudska bića sklona greškama i nismo tako savršeni kao što mislimo da jesmo. Svjesno ili nesvjesno, mi povrijedimo naše najmilije. Što više težite ka “blaženom braku” bit ćete više razočarani. To je zato što pokušavate da transformirate svoj brak u idealan i skloni ste očekivati više od vašeg supružnika. Vježbajte umjetnost praštanja, ne budite zlopamtilo i vidite magiju koju će opraštanje donijeti u vaš život.

Budite iskreni i razgovarajte

https://www.facebook.com/hercegovina24.ba

Vi možda imate argumente, šta je dovelo do nesporazuma. Ovo bi mogao biti jdan od faktora koji otežava suživot s partnerom. Ali, to ne znači da nema rješenja. Morate se dogovoriti i prenijeti svoja osjećanja, bila dobra ili loša. Prodrite u srž problema i napravite istinski napor da se oslobodite toga.

Odbacite svoj ego

Vaš ego može da zaboli vašeg partnera i to će dovesti do velike katastrofe. Nikada ne škodi da odredite prioritete, jer su posao i obiteljski život izuzetno bitni respiratorni organi braka. Ostavite svoj ego po strani i dodajte element “razumijevanja” vašem odnosu.

Strpljenje

Strpljenje je jedna od vrlina života koja se održava na vaš brak i traje godinama i godinama. Morate da imate strpljenja i radite na svom braku. Odustajanje nije odgovor. Lakše je raspasti, ali teže ga je izgraditi ponovo.

Duboko u sebi, znate da ne želite razvod. Vaša sudbina je i dalje u vašim rukama i možete djelovati na pravi način. Poduzmite potrebne korake, pogotovo kada smatrate da je vaš brak zasnovan u “raju”.

avaz.ba