Je li Hajduk stvarno privilegiran? Dinamo “drastično oštećen” u Splitu

Strahonja potvrdio stav Komisije: “Nije bilo prekršaja na Livaji, Dinamo je oštećen za još jedan kazneni udarac”

Njegovo se mišljenje u velikoj mjeri podudara izrečenim u drugoj sportskoj emisiji u kojoj Draženko Kovačić iznosi stav Sudačke komisije.

O suđenju Igora Pajača u Splitu, Strahonja kaže: “Igor je dosta dobro vodio dvoboj, znamo koliko je teret imao uoči utakmice. Imao je kontrolu i dosta dobre procjene, ali i par nesigurnosti prilikom procjene udaraca iz kuta u prvom dijelu. Nije bilo loše suđenje i ako mu ne uzmemo za zlo da nije samostalno dosudio penal, mislim da je dobro sudio”.

Složio se sa stavom Draženka Kovačića i prokomentirao duel Šutala i Livaje. “Ovdje je sve u redu, dogodila se tiha provjera, ali odluka je ispravno dosuđena”.

Što se tiče zahvata Eleza na Periću kod vodstva Hajduka, Strahonja smatra kako je tu Dinamo trebao dobiti kazneni udarac. “Da, ovdje je bilo elemenata za kazneni udarac. Vidimo hvatane s obje ruke, to je tzv. bačva hvatanje i ovo je prekršaj koji se može dosuditi kao kazneni udarac . Ovdje se VAR soba trebala oglasiti”.

Za Strahonju pak nema dileme da je Awaziem skrivio kazneni udarac na Petkoviću. “Pajač je gledao duel Baturine i mislim da zato nije vidoo duel u 16-ercu. Ovdje se radi o kaznenom udarcu jer je Awaziem svjesno i namjerno rukama zadržavao Petkovića i u startu ga želi onemogućiti da dođe do lopte. Ključni trenutak je stavljanje ruke na prsa, bez namjere da se igra loptom. Ovo je ispravna odluka”, povukao je Strahonja.

Ipak poslije pisanja Večernjeg lista, priloga na Novoj TV i sad HRT, mnogi će se propitivati- JE LI HAJDUK PRIVILEGIRAN?

HERCEGOVINA24/HRT