IZVJEŠTAJ BIHAMK-A: Pojačana frekvencija vozila na putevima u BiH

Duga zadržavanja na izlazu iz naše zemlje su na graničnim prijelazima: Velika Kladuša, Bosanska Kostajnica, Bosanska Gradiška, Doljani i Ivanica . Na ostalim graničnim prijelazima promet vozila odvija se uz kraća zadržavanja.

Krajem kolovoza za putnički promet otvoren je granični prijelaz Krstac (na cesti Gacko-Nikšić) .

Na graničnom prijelazu Karakaj (kod Zvornika) zabranjen je promet za vozila iznad 5 tona najveće dopuštene mase . Teretna vozila preko 5 t preusmjeravaju se na granične prijelaze Bratunac ili Rača, dok autobusi mogu koristiti GP Šepak.

U znak počasti svim žrtvama genocida u Srebrenici, maratonci i biciklisti kreću iz Bihaća prema Srebrenici (trenutno na dionici Bihać-Bosanski Petrovac). Planirano je da do večeras stignu u Jajce, gdje će prenoćiti. Molimo sve vozače da prilikom prolaska voze oprezno i ​​usporeno.

Na magistralnoj cesti Jajce-Crna Rijeka obustavljen je promet zbog radova na sanaciji strmina i nestabilnih kosina . Vozila se preusmjeravaju na cestu preko Jezera i Mrkonjić Grada prema Crnoj Rijeci.

Sanacioni radovi aktuelni su i na magistralnim putevima: Lašva-Kaonik, Kladanj-Vlasenica, Dobro Polje-Miljevina, Bijeljina-Rača, Čevljanovići-Nišići i Semizovac-Srednje . Na ostalim radilištima promet se odvija usporeno.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*