Izetbegovićima opet kriv Zagreb

Erdogan i Izetbegović

Lider Stranke demokratske akcije (SDA) Bakir Izetbegović optužio je Medicinski fakultet u Zagrebu da se, iz političkih razloga, uključio u kampanju protiv istaknutih Bošnjaka u BiH, ubrojivši tu i suprugu Sebiju, kojoj je Senat Sveučilišta u Sarajevu ovih dana oduzeo titulu magistrice medicinskih znanosti.

Senat sarajevskog Univerziteta takvu je odluku donio jer Sebija Izetbegović nije uspjela dokazati da je na zakonit način položila sve ispite na poslijediplomskom studiju koji je 1993. započela u Zagrebu, a 1998. nastavila u Sarajevu.
Na Medicinskom fakultetu u Zagrebu nisu pronašli dokaze o navodno položenim ispitima koje su joj naknadno priznali u Sarajevu pa je na temelju te činjenice stekla magistarsku titulu.
Oduzimanje tog zvanja sada posljedično dovodi u pitanje i zakonitost sjecanja zvanja doktora znanosti pa time i njezin status redovite profesorice na Medicinskom fakultetu u Sarajevu.
Sebija Izetbegović uza sve to je i ravnateljica Kliničkog centra te zastupnica SDA u skupštini Sarajevske županije i ne skriva ambicije da se u politici još jače angažira.
Njezin suprug sada tvrdi kako je odluka Senata dio smišljenog procesa kompromitacije autoriteta koje Bošnjaci poštuju, a u svemu vidi urotu s političkom pozadinom.
“Kampanja koja se vodi je politički motivirana, radi se o borbi za vlast i pritisku čiji je cilj oslabiti poziciju SDA pred nastavak pregovora o izmjenama ustava i Izbornog zakona”, stoji u Izetbegovićevoj objavi na Facebooku..

Hercegovački portal