Izaslanik Kadirova predao specijalni poklon Vučiću

Istakao da je čvrstina Srba slična surovom karakteru gorštaka

Rukovodstvo i narod Srbije ne samo da nisu ustali protiv, već su pokazali i podršku Rusiji

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić sastao se u Beogradu sa izaslanikom lidera Čečenije Ramzana Kadirova u arapskim i muslimanskim zemljama, koji mu je uručio tradicionalni čečenski ogrtač i kapu i tom prigodom istaknuo da je “čvrstina Srba slična surovom karakteru gorštaka”.

Grozni inform je naveo kako je Daudov rekao da je danas u svijetu složena politička situacija, a da je Rusija stala u zaštitu duhovnih, tradicionalnih i porodičnih vrijednosti i pokazala Zapadu da ne prihvata tuđe ideologije koje nameće, pa se može reći da je “cijeli zapadni svijet ustao protiv toga”.

Međutim, dodao je Daudov, bez obzira na sve poteškoće i kolosalni pritisak Europe, rukovodstvo i narod Srbije ne samo da nisu ustali protiv, već su pokazali i podršku Rusiji.

“U vezi sa tim, Ramzan Kadirov me zamolio da vam lično iskažem poštovanje i prenesem da su viševekovni bratski odnosi Rusije i Srbije još jednom pokazali svoju stranu”, prenio je Daudov Vučiću.

Čečenska agencija navodi da je Vučić zahvalio na toplim riječima podrške Ramzana Kadirova, te da je ukazao da je ruski narod bratski narod, što je pokazala višestoljetna povijest.