HRVATSKA – EGIPAT: Kauboji otvaraju Svjetsko prvenstvo, odmah na startu najteži suparnik

Hrvatska rukometna reprezentacija u prvom kolu skupine G Svjetskog prvenstva igra protiv Egipta.

EGIPAT – HRVATSKA (20:30h)

Izabranici Hrvoja Horvata na početku ove svjetske smotre smješteni su u Jönköpingu gdje će odmjeriti snage s Egiptom, Marokom i Sjedinjenim Američkim Državama i Marokom.

Ždrijeb je htio da Hrvatska odmah u prvom kolu igra s najjačim suparnikom, reprezentacijom Egipta koja posljednjih godina bilježi veliki uzlet u svijetu rukometa.

Egipćani su bili domaćini posljednjeg Svjetskog prvenstva, održanog u siječnju 2021. godine i tada su odigrali sjajan turnir – ispali su u četvrtfinalu na sedmerce od tadašnjeg i kasnijeg svjetskog prvaka Danske. Imali su Dance na konopcima, ali ih nisu uspjeli dokrajčiti, a kako nije bilo pobjednika niti nakon produžetaka, pristupilo se izvođenju sedmeraca gdje su kao domaćini pukli pod pritiskom. Također, Egipat je ujedno i polufinalist Olimpijskih igara u Tokiju gdje Hrvatske nije ni bilo, a oni su završili na četvrtom mjestu.

Egipat bez glavne zvijezde, ali Hrvatska je prošla gore

Sve u svemu, riječ je o respektabilnoj reprezentaciji, ali daleko od toga da su nekakvi nepobjedivi svemirci. Uostalom, zbog ozljede im je otpao najbolji igrač, izvrsni desni vanjski Omar Yahia koji igra u mađarskom Veszpremu.

No, kad su ozljede u pitanju, Kauboji su tu ipak puno gore prošli odnosno kudikamo gore udarce su pretrpjeli. Halil JaganjacMarino MarićDavid MandićMarin ŠegoIvan PešićDavid MandićVlado MatanovićVeron Načinović – svi su oni otpali jer su ili ozlijeđeni ili u procesu oporavka od ranijih ozljeda i izbornik Horvat nije mogao na računati na njih.

Šaroliko je to i kvalitetno društvo koje bi sigurno dalo dodatnu širinu našoj reprezentaciji, ali koga nema bez njega se mora i tu je bespotrebno išta više lamentirati. Sretno, Hrvatska!