Grad Čapljina žestoko osuđuje novonastale grafite uvredljivog sadržaja

Gradska poglavarstvo grada Čapljine, na svojoj službenoj stranici oglasilo se te žestoko osudilo prije svega neljudski čin pisanja uvredljivih grafita svojim sugrađanima bošnjačke nacionalnosti.
Priopćenje prenosimo u cijelosti:
Na stopama Mosta dr. Franje Tuđmana u Čapljini jučer su osvanuli uvredljivi grafiti usmjereni prema bošnjacima, koji pozivaju na nacionalnu netrpeljivost.
Neodgovorni pojedinci napisali su uvredljive grafite s ciljem podjele i mržnju na osnovu nacionalne pripadnosti koje Grad Čapljina žestoko osuđuje!!!

Čapljina je Grad ugodnog življenja i ima mjesta za sve ljude bez obzira na vjersku ili rasnu pripadnost.
Ovaj čin u petak je osudilo i Predsjedništvo Hrvatskog narodnog sabora BiH koje je pozvalo političke dužnosnike i medije na odgovornost i osuđivanje ovakvih aktivnosti pojedinaca i neodgovornih osoba.
Bosni i Hercegovini su kao nikada potrebni mir i stabilnost, građenje suživota te napredak prema euroatlantskim integracijama. Bezrezervno osuđujemo svaki oblik nasilja i prijetnji, bez obzira radilo se o pojedincu ili skupini, ili o namjerno podmetnutim grafitima, koji za cilj imaju narušavanje međunacionalnih odnosa, ili gnjusnom činu individualaca, istaknuli su iz HNS-a i pozvali nadležna tijela da istraže i oštro kazne sudionike i počinitelje.
Medžlis Islamske zajednice Čapljina također je oštro osudio čin crtanja uvredljivih grafita istaknuvši kako ovo nije prvi slučaj vandalizma kojim se vrijeđaju i uznemiravaju vjerska osjećanja Bošnjaka na području grada Čapljina.
Pozivamo sve relevantne faktore u ovom društvu, a prije svih one koji kreiraju javno mišljenje i odgajaju ljude, da preispitaju svoj rad i eventualno ustanove propuste u njemu, naveli su u priopćenju.