GLOBAL TEACHER PRIZE: Miro Naletilić iz Širokog Brijega, u jakoj konkurenciji, nominiran za prestižnu nagradu

Na samome početku 2023. na adresu Mire Naletilića, školskoga knjižničara Prve osnovne škole iz Širokog Brijega, stigla je prekrasna vijest. Naime, u oštroj konkurenciji Naletilić je, s još četvero nastavnika iz BiH, nominiran za nagradu za inovativne nastavnike u kategoriji: stručni suradnici na svim razinama obrazovanja.

Global Teacher Prize naziv je eminentnog svjetskog, milijun dolara vrijednog priznanja, koje Fondacija Varkey iz godine u godinu dodjeljuje prosvjetnim djelatnicima koji daju iznimno vrijedan doprinos ovoj plemenitoj profesiji.

Uvertira za ovaj respektabilan događaj na razini BiH jest godišnja Nagrada za inovativne nastavnike, koja se uručuje u pet kategorija s po petoro nominiranih, koje je Centar obrazovnih inicijativa Step By Step upravo odabrao.

“Malo nas je, al’ nas ima i iz Hercegovine”, sa smiješkom je za naš portal poručio jedan od nominiranih, školski knjižničar širokobriješke Prve OŠ Miro Naletilić.

“Ući u godišnji prosvjetni top-5 svakome od nas zasigurno je kruna profesionalnog djelovanja, ali i čast koja obvezuje da budemo još bolji u zvanju koje obožavamo. Naziv moje nominirane prakse Želimo knjižnicu za 5!, puno govori o konačnom cilju kojem težim, a posvećujem je učenicima s poteškoćama u razvoju, koji su mi ne samo najdraži posjetitelji knjižnice, nego i savjest cjelokupne zajednice koju ne smijemo zanemariti”, kazao je Miro Naletilić, čije tekstove, priče i pjesme za djecu, već godinama možemo pratiti u Književno-poučnom listu za mlade – Cvitku.

Dodjela Nagrade za inovativne nastavnike bit će upriličena 18. siječnja 2023. u Mostaru.

Ekipa portala Hercegovina24 od srca čestita gosp. Naletiliću i vjerujemo da će ova prestižna nagrada doći upravo u njegove ruke.

Hercegovina24