Vrijeme odigravanja utakmica Hrvatske na Svjetskom rukometnom prvenstvu

Danas počinje 28. izdanje Svjetskog prvenstva za rukometaše utakmicom između olimpijskih prvaka Francuza i jednog od domaćina natjecanja, Poljske.

Svjetsko prvenstvo u rukometu počinje danas utakmicom Francuske i Poljske, a traje do 29. siječnja. Na njemu nastupa i hrvatska rukometna reprezentacija, koja se nalazi u skupini G..

Kauboji su smješteni u grupu koja će se igrati u Husqvarna Gardenu u švedskom Jönköpingu, a suparnici će im, redom, biti Egipat, Sjedinjene Američke Države i Maroko.

Evo rasporeda i satnice utakmica u skupini u kojoj se nalaze Kauboji:

Skupina G (Jönköping)

1. kolo, 13. siječnja
18:00 Maroko – Sjedinjene Američke Države
20:30 Egipat – HRVATSKA

2. kolo, 15. siječnja
18:00 Egipat – Maroko
20:30 HRVATSKA – Sjedinjene Američke Države

3. kolo, 17. siječnja
18:00 Sjedinjene Američke Države – Egipat
20:30 HRVATSKA – Maroko

Format natjecanja isti je kao i na prošlom svjetskom prvenstvu, dakle ukupno 32 reprezentacije koje će biti raspoređene u osam skupina po četiri.

Po tri najbolje reprezentacije prolaze dalje u drugi krug, koji donosi križanja skupina (A-B, C-D, E-F, G-H), a zatim će iz tih novoformiranih skupina drugoga kruga po dvije najbolje selekcije proći u četvrtfinale, odakle se počinje igrati turnirskim sistemom, na ispadanje.

Hrvatska skupina G križa se sa skupinom H, u kojoj su smješteni aktualni svjetski prvak Danska, Belgija, Bahrein i Tunis. Ta skupina drugoga kruga igrat će se u Malmöu, u tamošnjoj Malmö Areni.