Dogodilo se na današnji dan, 3. studenoga

Operacijom Cincar oslobođeno Kupreško polje (1994.). Operacija Cincar završena je 3. studenog 1994. Operacija je počela 1. studenog, a ime je dobila po planini Cincar, koja dijeli Kupreško i Glamočko polje i njenom istoimenom vrhu. Naime, područje Kupresa bilo je okupirano od strane JNA i bosanskih Srba još od 1991. godine te je vojska Republike Srpske držala u svojim rukama strateški važne prijevoje Malovan i Kupreška vrata. Oslobađanje ovog područja bilo je strateški važno kako bi oslobodili okupirani Kupres i omogućili povratak protjeranog hrvatskog stanovništva, što bi ujedno otklonilo mogućnost srpskog napada prema Šujici te Livnu i Tomislavgradu. Napad HVO-a vodio je Glavni stožer HVO, a izvela ga je 2. gardijska brigada HVO-a. Također, akcija je poslužila i za slabljenje i zaustavljanje ofenzive na Bihać koja je bila u tijeku. Također, akcija je poslužila i za slabljenje i zaustavljanje neprijateljske ofenzive na Bihać koja je bila u tijeku. Operacija Cincar ujedno je bila uvod u hrvatske oslobodilačke operacije koje su uslijedile: Zima ’94., Skok 1, Skok 2, Ljeto ’95. i Oluja.

Adolf Dassler – osnivač Adidasa, 1900.
Imao je i brata Rudolfa Dasslera, koji je osnovao drugu veliku tvornicu sportske obuće i odjeće – Pumu.

Nastanak Paname kao nezavisne države (1903.)
Dana 3. studenog 1903. Panama se odvojila od Kolumbije, čime je postala nezavisna država.

U SAD-u patentiran prvi grudnjak (1914.)
Trećeg studenog 1914. godine prvi je put u povijesti SAD-a patentiran grudnjak. Radilo se o patentu koji je prijavila 23-godišnja Mary Phelps Jacob.

Kapitulacija Austro-Ugarske (1918.)
Trećeg studenog 1918. godine Austro-Ugarska je potpisala kapitulaciju, čime je izašla iz Prvog svjetskog rata.

Hitchcockov Vrt strasti (1925.)
Vrt strasti je njemačko-engleski film slavnog redatelja Alfreda Hitchcocka. Snimljen je 1925. prema romanu Vrt strasti Olivera Sandysa.

Kujica Lajka lansirana u svemir – 1957.
Lansirana je letjelicom Sputnik 2, koja nije imala mogućnost povratka na Zemlju. Trećeg studenog 1957. godine u svemir je lansirana prvo živo biće s našega planeta pas Lajka.