DJEČAK OTKRIO MOTIV POKOLJA U ŠKOLI NA VRAČARU: Evo što ga je spriječilo u ostvarenju MONSTRUOZNOG PLANA DO KRAJA! (FOTO)

Foto: Kurir

Kako donosi kurir.rs, načelnik Policijske uprave za grad Beograd Veselin Milić izjavio je večeras da je dječak koji je pucao u Osnovnoj školi “Vladimir Ribnikar” u izjavi policiji rekao da je “psihopat kojeg treba smiriti”.

Milić je naveo da se dječak nalazi u PU za grad Beograd i da je upravo “otišao u zdravstvenu ustanovu za liječenje maloljetnika, uz prisustvo djelatnice Centra za socijalni rad”.

Milić je za RTS ponovio da je napadač sam pozvao policiju i obavijestio ih o zločinu.

Veselin Milić
FOTO: PRINTSCREEN/RTS

“Izjavio je da je i on čudno disao tijekom egzekucije, te da mu se čini da je ispravno pozvati policiju i sam se prijaviti. Otkako sam 1998. godine došao u MUP, niti ja niti bilo tko od istražnih djelatnika nismo čuli ni vidjeli da se tako nešto dogodilo u našoj Srbiji i svakako se nadam da se neće ponoviti”, rekao je. Kazao je da je motiv zločina teško otkriti.

“U razgovoru u prisustvu Centra za socijalni rad, dječak je naveo da ga je društvo u kojemu se nalazio ignoriralo, te da je kroz cijeli društveni život bio isključen iz komunikacije i igre na odmoru ili ekskurziji, te da ga je to navelo, kroz svoje misli i radnje, učiniti to“, rekao je Milić.

Cvjetni trg, paljenje svijeća
FOTO: NEMANJA NIKOLIĆ

Na pitanje je li napadač napravio četiri Molotovljeva koktela koja su pronađena u njegovoj torbi, načelnik PU za grad Beograd odgovorio je da napadač nije imao namjeru nekoga zapaliti.

“Htio je, kako je rekao, da napravi nekakav zid ili barijeru na ulazu, kako policija ili bilo tko drugi ne bi mogao ući unutra i pružiti pomoć”, naveo je Milić.

Dodao je da je u posljednje vrijeme povećana upotreba hladnog oružja od strane maloljetnika.

“Gledaju i razmišljaju kakve ozljede i čime mogu prouzročiti, mnoga djeca se zlorabe. Zato smo tražili da im se za te stvari pooštre sankcije. Prirodno je da postoji odgovornost”, rekao je šef beogradskog policije.

Foto: kurir.rs

Tekst: kurir.rs