Dalić medalju posvetio Ćiri: “Šefe, ovo je za vas!”

Zlatko Dalić svojom je prvom izjavom nakon još jednog povijesnog uspjeha Vatrenih, još jedanput potvrdio svoju veličinu i ljudskost.

“Ovo je bronca, ali nama je zlatnoga sjaja. Ovu pobjedu posvetio bih jednom čovjeku koji je započeo sve skupa ovo još 1998., a to je Ćiro Blažević. Šefe, ovo je za vas, vi ste sve počeli. Ja mogu osvojiti pet medalja, ali on je zauvijek trener svih trenera…”, rekao je Dalić.

Novinari Jutarnjeg lista odmah su potom nazvali Ćiru koji se bori s karcinomom i u posljednjih je dana, po vlastitu priznanju, jako loše, i pitali ga – je li čuo Dalićevu izjavu.

Učitelj i učenik (Foto: Cropix)

“Jesam, sine moj, čuo sam njegove riječi, ganule su me jako. Mene je Dalić ostavio na životu još malo. Vidio sam što mi je poručio. Zahvalan sam mu na svemu, zahvalan sam mu na tome što je ponovno obradovao hrvatski narod. On je vodio ovu momčad hrabro kao što je Napoleon vodio svoju vojsku i tako opet potvrdio jednu istinu: Hrvatska je nogometna velesila, najveća na svijetu! Obradovali su cijelu naciju, sve su nas razdragali. Dalić i njegovi igrači napravili su sve nas sretnima do neba. Navijači su bili čudesni kao i sami igrači na terenu. Hrvatska danas može biti samo neizmjerno ponosna!” bio je emotivan Ćiro.