Čestitka za Vaskrs, dr. Dragana Čovića, Mitropolitu dabrobosanskom Hrizostomu

Vaše visokopreosveštenstvo,

         dozvolite mi ovim putem u ime hrvatskoga naroda Bosne i Hercegovine kao i u svoje osobno ime uputiti Vama, preosvećenim episkopima, svećenstvu, monaštvu i svim vjerinicima Srpske pravoslavne crkve diljem Bosne i Hercegovine iskrene čestitke u povodu nastupajućeg blagdana Vaskrsa.

         U ovim izazovnim i teškim vremenima na koje svijet sve češće naizlazi, vjera u uskrsloga Krista predstavlja prijeko potreban putokaz za život, ljubav i spasenje. U tom duhu, neka nas i ovo uskrsno slavlje podsjeti na važnost i istinu Isusovog uskrsnuća.

         Ovaj blagdan svjetla, nade, pomirenja i pobjede života nad smrću neka bude slavljen i dočekivan u ozračju mira, radosti, zajedništva i svih kršćanskih vrijednosti dok iznova razmatramo nesebičnu žrtvu koju je Isus Krist podnio za nas ljude. 

         Neka, stoga, ovaj Vaskrs svima ulije nadu, ojača vjeru te podari snagu, milost i ljubav. Neka i ovaj blagdan osnaži naše društvo kako bismo svi zajedno nastavili koračati putem izgradnje bolje budućnosti naše domovine Bosne i Hercegovine.

S dubokim izrazima poštovanja,

Dr. Dragan Čović