Boška Ćavar: Više nisam članica Naše stranke, Zalihić je nesposoban za nešto više

U emisiji “Jutro za sve” na BHRT-a gošća je bila Boška Ćavar, članica Gradskog vijeća Grada Mostara, koja je proteklih dana u ovom tijelu izjašnjavanjem o određenim zakonima izazvala lavinu reakcija i među svojim kolegama i stranačkim partnerima.

Govorila je o isključenju iz Naše stranke, porukama koje je dobila prije glasanja, razlozima zašto je glasala i žali li za nekim potezima.

“Nisam članica Naše stranke, ogradili su se od moga glasanja, priprijetili mi nekim mjerama i podnijela sam ostavku i trebam poslati i zahtjev za službenu ispisnicu da bih je mogla priložiti Gradskom vijeću Mostara i ostajem vijećnica, nezavisna vijećnica”, kazala je Ćavar.

Kaže da joj iz NS-a nisu objasnili niti zna o kakvim mjerama je riječ.

“Ja imam previše godina da bi mi netko prijetio mjerama. Nisam uradila ništa pogrešno i mislim da nije bilo nikakva razloga za takvo ograđivanje od moga glasanja jer se trebalo unaprijed misliti o tome kako glasati.

Nitko nije razgovarao sa mnom, osim što sam za vrijeme sjednice dobila poruku da moram glasati za prijedlog odluke HDZ-a i SDA-a, koalicije Za Mostar”, dodala je Ćavar. Nije otkrila od koga je dobila poruku za glasanje.

Komentirala je i izjavu Armana Zalihića, gradskog vijećnika u Mostaru i predsjednika mostarskog SDP-a, koji je kazao kako je Ćavar iz Naše stranke ustvari – četrnaesta ruka HDZ-a.

“Gospodin Zalihić je htio da bude gradonačelnik Mostara. Pošto nije dobio nikakvu podršku, on sada koristi sve mogućnosti da priča protiv mene i laže. Da je on moj sin, ja bih se stidjela. Gospodine Zalihić, nemam riječi! Ja mu ne mogu pomoći što nije sposoban biti nešto više. Danas je vijećnik i ne znam kako je dospio do tog mjesta.”

Podsjetimo, Ćavar je ostala suzdržana o Odluci o isticanju obilježja na i unutar objekata Gradske uprave, javnim ustanovama i javnim preduzećima u većinskom vlasništvu Grada Mostara i isticanju. Odlukom se, između ostalog, definiralo da u javnim objektima mogu biti isključivo simboli Bosne i Hercegovine, F BiH, HNŽ-a i Grada Mostara.