Akcija FUP-a : Pali kamatari u Mostaru nakon primanja označenog novca

Foto: FUP, privođenje u Mostaru

Kako donosi portal bljesak.info, navedene osobe se sumnjiče da su oštećenoj osobi dali zajam uz ugovaranje nerazmjerne imovinske koristi, tako što su tijekom četverogodišnjeg perioda, koristeći silu i prijetnju zahtijevali da im predaje određene novčane iznose.

Policijski službenici Federalne uprave policije, pod nadzorom tužiteljstva Hercegovačko-neretvanske županije realizirali su u ponedjeljak, 17. travnja, operativno-taktičku akciju „Game“ zbog sumnje u izvršenje krivičnog djela „Lihvarstvo“ iz člana 298. stav 3. i krivičnog djela „Iznuda“ iz člana 295. stav 1. Krivičnog Zakona Federacije Bosne i Hercegovine. Kako je priopćeno iz FUP-a, postupajući po naredbi Općinskog suda u Mostaru, policijski službenici Federalne uprave policije su nakon primopredaje označenog novca lišili slobode D.Ć. (1981.) i S.L. (1980.) oba iz Mostara.

FUP Izvršen je pretres pokretne i nepokretne imovine u Mostaru koju spomenute osobe koriste, te je pronađena veća količina novca, automatska puška, dva pištolja, određena količina streljiva, dokumentacija, kao i drugi dokazi koji se mogu dovesti u vezi s izvršenjem ovih krivičnih djela. ”Navedene osobe se sumnjiče da su oštećenoj osobi dali zajam uz ugovaranje nerazmjerne imovinske koristi, tako što su tijekom četverogodišnjeg perioda, koristeći silu i prijetnju od oštećene osobe zahtijevali da im predaje određene novčane iznose.

Osobe lišene slobode će nakon kriminalističke obrade u službenim prostorijama Federalne uprave policije u zakonskom roku biti predani u nadležnost županijskom Tužiteljstvu Hercegovačko-neretvanske županije uz Izvještaj o počinjenom krivičnom djelu”, priopćeno je.

Tekst: bljesak.info

Foto: FUP