Znanost, znanstvena komunikacija i časopisi

Na Filozofskom fakultetu Sveučilišta u Mostaru održan je 4. međunarodni znanstveno-stručni skup “Znanost, znanstvena komunikacija i časopisa”.

Na početku su nazočnima obratio rektor Sveučilišta u Mostaru prof. dr. Zoran Tomić, potom su uslijedila predavanja. Prof. dr. sc. Livia Puljak s Hrvatskog katoličkog sveučilišta govorila je o temi: “Trikovi zanata: Kako lakše, brže i bolje napisati znanstveni rad”.

Prof. dr. sc. Božo Goluža govorio je o časopisu za kulturno i povijesno naslijeđe – Hercegovina, a prof. dr. sc. Davorka Topić Stipić, glavna urednica časopisa South Eastern European Journal of Communication o Modelu otvorenog pristupa u objavljivanju časopisa.

Završno predavanje održao je voditelj sveučilišne nakladničke kuće PRESSUM doc. dr. sc. Josip Šimić o temi: “Pet prozora znanstvene komunikacije – Platforma PRESSUM”, a govorio je o razvoju znanstvene infrastrukture i izgradnje baza i repozitorija na Sveučilištu.

Skup je okupio oko 150 sudionika, među kojima su se, uz nastavno osoblje nalazili i mnogi studenti, doktorandi, knjižničari te članovi uredničkih odbora znanstvenih časopisa.

TEKST I FOTO: Hercegovina24