‘Zašto ne bismo osvojili zlato u Ligi nacija i da opet imamo doček u Hrvatskoj?’

Hrvatski izbornik Zlatko Dalić stigao je u Split na turnir ‘Ćetiri kafića – memorijal Dino Petrinović’, gdje je dočekan ovacijama. Nakon dočeka u Zagrebu, pa u Varaždinu i Livnu, upitan je je li se uopće uspio odmoriti…

  • Ovo je zadnje, ali kad vidim koliko je emocija i ljubavi u Splitu, nemam pravo biti umoran. Ovo je moje veselje, moj ponos, pun sam emocija. To je velika tradicija od 20 godina koja se ne propušta. Velika pohvala, ovo je prelijepo, humanitarna akcija i nama je čast ovdje biti. Ovdje nema pobjednika, svi su tu pobjednici i neka publika uživa u majstorijama.

Potom je dodao:

– Velika je stvar za Hrvatsku biti drugi pa treći na svijetu. Ni puno veće sile ne mogu to napraviti. Mi smo sve ujedinili u jedno i napravili rezultat. Kakva je Hrvatska ovih dana, takva treba biti uvijek. 

Na kraju je upitan o kvalifikacijama za Europsko prvenstvo, hoće li Luka Modrić nakon Lige nacija i tamo nastupiti…

– Kad sam doživio ovo u Splitu, vidim samo Wales, protiv kojega igramo na Poljudu 25. ožujka prvo kolo kvalifikacija za Euro. Bit će fešta, veselje, proslava. Što se tiče Lige nacija, zašto ne bismo osvojili zlato i da opet imamo doček u Hrvatskoj? ja se tome veselim – zaključio je Dalić.

Izvor: dalmatinski portal